„Snimak Radović“ mora pokrenuti ozbiljnu istragu kriminalnog organizovanja i ugrožavanja stabilnosti Republike Srpske

Predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević ocijenio je objavljivanje snimka u kojem se tvrdi da Milan Radović plaća medije iz Bijeljine i navodne blogere da objavljuju sadržaje protiv vodećih funkcionera Srpske i pojedinih stranaka kao inkriminišući materijal i osnovu za djelovanje istražnih organa i sigurnosnih agencija.

„Snimak Radović“ mora pokrenuti ozbiljnu istragu kriminalnog organizovanja i ugrožavanja stabilnosti Republike Srpske

„Na snimku se tvrdi da je Radović svom sagovorniku otvoreno priznao kako daje mito  za tekstove u kojima se namjerno kriminalizuju visoki funkcioneri i vodeći političari u Srpskoj, kao i da su dobili 10 miliona iz Amerike da kupuju glasove na oktobarskim izborima. Radi se ozbiljnim indicijama za postojanje organizovane kriminalne grupe, ali i istragu o ugrožavanju bezbjednosti i stabilnosti Republike Srpske uz pomoć stranih centara moći“ upozorio je Đurđević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je danas u Bijeljini rekao da medijski spinovi i demantiji  u kojima se navode da se sastanak nije desio krajem avgusta, da prateći titlovi nisu tačni ili da je sve montaža, ne smiju biti razlog da se odustane od saslušavanja lica i utvrđivanja istine.

„Za moguće počinjenje krivičnog djela pojedinaca, djela mogućeg organizovanog kriminalnog djelovanja, pa i ugrožavanja nacionalne sigurnosti presudno je da li su lica na snimku primala i davala mito u obliku milionskih iznosa novca za ostvarenje uticaja na izbore i destabilizaciju političkog sistema u Republici Srpskoj i da li je novac za te poslove dolazio i od stranih vlada, a ne da li je neko nosio rolku ili je ton snimka loš,“  istakao je Đurđević.

Prema njegovim  riječima u ovom slučaju postoje elementi za djelovanje istražnih organa u Srbiji i BIA ili drugih sigurnosnih agencija, jer se razgovor desio u Beogradu, a jedan od učesnika razgovora je svoju odbranu pokušao zasnovati na pominjanju vodećih političkih ličnosti srpskog naroda što je nedopustivo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA