Zbog čega je Royal Island Resort & Spa najbolja opcija za smeštaj na Maldivima?

Maldivi su destinacija za one koji žele jedinstvena iskustva koja uključuju tirkizno more, beskrajne plaže, koktele pod palmama i all inclusive smeštaj koji pomera sve granice. Usamljena ostrva do kojih se dolazi posebnim prevozom garantuju privatnost i osećaj da je celo ostrvo samo vaše. Čak i u rizortima, u čuvenim vilama na vodi koje se kao sojenice uzdižu iznad opuštajućeg plavetnila, čak ni u njima vas osećaj privatnosti ne napušta. Sećate se kada ste poželeli da otputujete na pusto ostrvo i zaboravite na sve brige? E Maldivi su upravo to i još mnogo više. Komad raja odvojen samo za vas.

Zbog čega je Royal Island Resort & Spa najbolja opcija za smeštaj na Maldivima?

Arhipelag Maldiva čini preko 1000 ostrva i svako je na svoj način lepo i izuzetno. Oko 200 njih je pretvoreno u rizorte po principu jedan hotel – jedno ostrvo. To upravo znači da ćete na svom odmoru sretati samo ljude iz smeštaja koji ste izabrali. I to ne nužno – neka od tih ostrva su dovoljno prostrana, sa mnoštvom raznovrsnog sadržaja, da su ti susreti bukvalno vaš izbor. Veća je verovatnoća da ćete imati vreme samo za sebe i da ćete poželeti maksimalno da se srodite sa mirnim, ostrvskim pejzažima. Zato i ne čudi što su Maldivi širom sveta poznati kao prvi izbor mladenaca za medeni mesec! TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Međutim, kako u moru istih pronaći razliku i odabrati smeštaj koji bi imao najbolji odnos cene i kvaliteta za usluge koje pruža? Pokazaćemo vam zašto je Royal Island Resort & Spa najbolji izbor za putnike koji žele kraljevski tretman i extra odmor kao iz bajke.

Pod zaštitom UNESCO-a

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Royal Island Resort & Spa se nalazi u zaštićenom UNESCO-ovom rezervatu biosfere atola Baa, koji je okružen bogatim koralnim grebenima i raznovrsnim morskim životom. Jedinstveni morski rezervat u zalivu Hanifaru je stanište kit ajkulama i manta ražama, po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat. Zaliv se nalazi na samo 15 minuta vožnje gliserom od Royal rizorta. Ronjenje pored ovih stvorenja je nezaboravno iskustvo koje će vas zaista očarati, takozvani „jednom u životu“ događaj koji ne smete propustiti dok ste na ostrvu. Maldivi su generalno poznati po bogatom podvodnom svetu, ali samo na ovom ostrvu se nalazi jedna od najvećih svetskih agregacija manta raža.

Dobro je znati da je ronjenje zabranjeno u zalivu, ali kako je voda u zalivu plitka, savršena je za gnjurenje sa ražama. U kontinuiranom nastojanju da očuva I zaštiti krhku životnu sredinu i morski život u zaštićenim vodama atola, Royal Island održava niz inicijativa za očuvanje i održivost kako bi broj manta raža napredovao i kako bi se prirodno stanište očuvalo. Nedavna nagrada Green Key je svedočanstvo ekoločke odgovornosti odmarališta i aktivističke prakse očuvanja.

Dolazak na ostrvo i smeštaj

Royal Island Resort & Spa rizort sa 5* je smešten na 800 metara dugačkom i 220 metara širokom ostrvu Horubadho. Međunarodni aerodrom Male je udaljen oko 118 kilometara, pa je do ostrva potrebno koristiti još dva prevozna sredstva – hidravion oko 35 minuta i još dodatna vožnja brodićem. Nemojte da vas ova vožnja obeshrabri – Maldivi iz vazduha su poseban doživljaj, vredan svakog napora, a sa mini krstarenjem na brodiću ćete idealno započeti svoj maldivski odmor.

Smeštaj je, kako samo ime kaže, kraljevski. Rizort je urađen sa puno stila i sa posebnom pažnjom koja je usmerena na čist hedonizam posetilaca. Tropska vegetacija ostrva iskorišćena je za raspored sadržaja unutar nje, tako da će svaki putnik prelazak sa jednog na drugi kraj ostrva doživeti kao lepu šetnju kroz bogate kronje palmi i drugog egzotičnog drveća.

Smeštaj je takav da bi razmazio i ona najveće radoholičare. Deo vila se nalazi na samoj plaži i nudi luksuz i komfor sa direktnim izlaskom na svoj deo idealnog plavetnila. Vrhunski dizajn, bogata oprema, spoljašnji tuševi, sve će to učiniti da doživite nezaboravno iskustvo. Neke vile opremljene su sopstvenim bazenom, što je idealno za porodice sa sitnom decom.

Ishrana

Kraljevski kompleks ima gastronomsku ponudu kakva se samo poželeti može. U nekoliko vrhunskih restorana, od kojih je vodeći „Maakanaa“, uključen je bogati švedski sto za doručak, ručak i večeru, dok su barovi na nekoliko punktova u ovoj oazi mira i luksuza namenjeni za osveženje i onaj čuveni koktel na plaži ili pored bazena.

Bogat sadržaj

Royal Island Resort & Spa se pobrinuo i da vam nijedan trenutak u rizortu ne bude dosadno. Dnevni sadržaji u okviru hotela uključuju brojne sportske aktivnosti, kao što su stoni tenis, tenis, badminton, skvoš, bilijar. Noću se povremeno organizuju tematske večeri, večeri sa živom muzikom, a za one željne provoda dobra vest je da radi diskoteka sa odličnim programom. Za kompletno opuštanje pronađite neki od relax programa u izuzetnom spa centru.

Vodene aktivnosti za najbolji provod

Najbolja stvar na Maldivima je što možete u potunosti da se prilagodite sopstvenom tempu i sopstvenim željama. Ukoliko preferirate lagani odmor i uživanje na plaži, beskrajno plavetnilo i kristalne vode će vam priuštiti jedan takav doživljaj.

Međutim, ako volite aktivnosti, ne treba da strahujete – Maldivi imaju itekako šta da ponude. Evo samo nekoliko njih koje bi trebalo da razmotrite tokom boravka na Maldivima i naša su topla preporuka.

1. Paraseiling

Uzbudljivi trenuci i pogled iz ptičje perspektive sa 80 metara visine čekaju vas u ovoj avanturi. Ali ne samo, to. Leteći iznad koralnih grebenam postoji velika šansa da učite morski život, uključujući delfine, mante i kornjače tokom paraseilinga.

2. Istraživanje podvodnog sveta

Ljubitelji okeana neće propustiti avanturu u kojoj mogu da dobiju PADI Dive sertifikat i uživaju u najlepšim koralnim grebenima do 30 metara ispod nivoa mora. Pominjali smo područje zaštićeno UNESCO-m i jedinstvenim živim svetom. To je nešto što se u ovom delu sveta ne propušta.

3. Krstarenje u susret zalasku sunca

Tirkizne lagune su pravi izazov sa koje god strane da im priđete. Možda je romantično krstarenje u susret delfinima koji radosno iskaču iz vode, nešto najlepše što ćete doživeti u životu. Još ako je to aktivnost koju ste odvojili za smiraj dana – pejzaži će vas opčiniti za jedan „wau“ osećaj kao nikada do tada.

Maldivi su jedna od najpopularnijih egzotičnih destinacija na svetu, svakako simbol uživanja, odmora i bezbrižnosti. Međutim, ako želite nešto više od odmora, ako želite da upoznate specifičan biodiverzitet koji je tu nastanjen, onda je ovo ostrvo i „kraljevski rizort“ na njemu, pravi izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

63 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI