Jelena Trivić: Pobjeda naroda za naredne decenije

​Kanditat za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić, rekla je da se ona u kampanji, ali i nakon pobjede, bavi prvenstveno temama od značaja za život čovjeka, te da je na tome bazirano deset ključnih programskih mjera na kojima će se zasnivati njena politika u prvoj godini predsjedničkog mandata.

Jelena Trivić: Pobjeda naroda za naredne decenije

"Mi ćemo 2. oktobra izvojevati pobjedu naroda nad kriminalom, osnivanjem Specijalnog tužilaštva Republike Srpske. Pobjeda naroda nad korupcijom biće postignuta osnivanjem Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srpske. Neradna nedelja u čitavoj Republici Srpskoj, u oblastima u kojima je to moguće, biće pobjeda naroda za prava radnika. Reformom zakonodavstva, sa ciljem efikasnije zaštite prava radnika, izborićemo pobjedu naroda za bolje uslove rada. Pobjeda naroda za veća primanja radnika biće kada uvedemo naknade za topli obrok kao zasebno primanje", rekla je Trivićeva.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona je istakla da će još jedna pobjeda naroda biti sufinansiranje 50% cijene privatnih vrtića biće pobjeda naroda za našu djecu. 

"Pobjeda naroda za bolje obrazovanje biće besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola u cijeloj Republici Srpskoj. Za naše majke, pobjeda naroda biće produženje trajanja porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 24 mjeseca za treće i svako naredno dijete. Povećaćemo boračka primanja u iznosu od 20% u prvoj godini mandata nove Vlade, dok ćemo borački dodatak po mjesecu učešća u ratu, definisati u dogovoru sa borcima u onom iznosu koji je realno ostvariv, ali isto tako dostojan žrtve koju su borci podnijeli u stvaranju Republike Srpske. Svakako, to znači mnogo veći iznos nego što trenutno režim izdvaja po ovom osnovu. Pobjeda naroda za naše penzionere biće povećanje penzija za 10% u 2023. godini", navela je Trivićeva. 

Trivićeva je rekla da je ovo 10 programskih mjera koje PDP planira realizovati već u prvoj godini rada nove Vlade, a da će ona, kao predsjednik Republike Srpske, biti garant njihovog ispunjenja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Istakla je da je nesposobni režim uništio našu prošlost i sadašnjost. 

"Naša obaveza je da pobjeda naroda na izborima omogući da zajedno stvaramo Srpsku bez korupcije, Srpsku kao uređenu državu u kojoj sva djeca imaju svijetlu budućnost. Dosta nam je istih starih i lažnih priča i raznih izdajničkih scenarija pred svake izbore. Ništa se nije promijenilo, ništa nisu uradili, nijedno obećanje nisu ispunili, bili su i ostali agenti tuđih, ponajviše hrvatskih interesa. Ja sam davno rekla i ponoviću: neću da budem ni amerofil, ni rusofil, ni evrofil, nego samo srbofil koji radi u interesu Republike Srpske. "

Trivićeva je rekla da već mjesecima trpimo novu krizu, a umjesto brige za narod, režim je sebi povećavao plate i privilegije.  

"Republika Srpska je najveća Srpska pobjeda 20. vijeka i naša obaveza je da nastavimo pobijeđivati za naš narod, da nas bude sve više kao naroda - jer želimo da živimo u Srpskoj, a ne negdje u bijelom svijetu. Pobjeda naroda 2. oktobra, nije pobjeda za bilo koga od nas lično, pogotovo ne treba da bude moja lična pobjeda, niti treba da bude samo pobjeda za sljedeće četiri godine. Ova pobjeda naroda je za naredne decenije!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA