Otvoren protivgradni centar u Golom Brdu

U bijeljinskom naselju Golo Brdo danas je otvoren protivgradni centar u kome će biti skladištene rakete za 100 protivgradnih stanica na području Semberije i Posavine, rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić.

Otvoren protivgradni centar u Golom Brdu

Maletić je rekao da je ovo treći protivgradni centar u Republici Srpskoj, a da već imaju po jedan u Trebinju i Gradišci.

On je naveo da je za ovaj centar u Golom Brdu i radar na Jahorini, najsavremeni koji postoji, uloženo oko devet miliona KM. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



"Napravljen je u sklopu projekta koji je Vlada odobrila `Protivgradnoj zaštiti`, za koji je podignut kredit od 25 miliona KM", naveo je Maletić.

On je dodao da je u toku postupak izrade protivgradnih stanica na području od Bratunca uz granicu sa Srbijom, do granice Srbije i Crne Gore, a radiće se uz pomoć Vlade Srbije koja učestvuje sa 2 miliona evra.

Ministar komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je novinarima da će ovaj centar biti značajan za zaštitu od grada kompletnog područja.



On je naveo da je Vlada Srpske, pored ulaganja u protivgradnu zaštitu, uradila i pristupni put u dužini oko 1,7 kilometara koji povezuje grad i ovo selo, što je od velikog značaja za mještane.

"Ovo je još jedan dokaz da aktuelna vlast vodi računa o svim projektima u Republici Srpskoj, iako je ovaj put u nadležnosti lokalne zajednice, gdje nije bilo razumijevanja, te je Vlada izdvojila sredstva", naveo je Mitrović.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da u Golom Brdu urađen i put koji je od interesa zbog protivgradnog centra koji se tu nalazi.

On je dodao da je od velikog značaja put koji je urađen, što će poboljšati život mještana ovog sela. "Zagovaran je više od 30 godina, a Vlada Srpske uspjela je da ga završi na zadovoljstvo svih građana", rekao je Ćorić. /kraj/bb/foto/fono

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA