"Tradiciomanija" - priručnik o običajima i tradiciji, prilagođeni dječijem uzrastu

Aleksandra Lukić, diplomirani vaspitač, zaposlena i dugogodišnji radnik u folklornim ansamblima, među kojima je i KUD “Pletenica”, predstavila je priručnik za djecu predškolskog i školskog uzrasta pod nazivom “Tradiciomanija, zaplićemo, rasplićemo”.

"Tradiciomanija" - priručnik o običajima i tradiciji, prilagođeni dječijem uzrastu

Promocija se održala u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” koja je i izdavač priručnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Smatrala sam da je ovakav priručnik neophodan vaspitačima i prosvjetnim radnicima koji rade s djecom i često pripremaju prigodne kulturne programe i priredbe. Vaspitači i učitelji u programu rada imaju “Tradiciju”, kao dio vaspitno - obrazovnog programa. Sve ono što djeca tog uzrasta treba da znaju, sažeto je u ovom priručniku. Opisani su običaji i tradicija, prilagođeni dječijem uzrastu, dok drugi dio ovog priručnika sadrži pjesmice i igre s prostora na kojima Srbi trenutno žive ili su nekada živjeli”, kaže Aleksandra Lukić, ističući da je željela otrgnuti od zaborava neke vrijedne sadržaje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Aleksandra ističe da vaspitači i djeca mogu pristupiti sajtu na kojem su zastupljene igre, muzika i primjeri koreografija.

- Sve je na jednom mjestu, tako da djeca mogu sve to koristiti zajedno sa svojim vaspitačima i učiteljima”, navodi autor "Tradiciomanije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA