Osveštani krstovi i zvona u novosagrađenom hramu u Maleševcima kod Ugljevika

Po blagoslovu episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija danas su u novosagrađenom hramu Svetog Vladike Nikolaja Ohridskog i Žičkog u Maleševcima kod Ugljevika osveštani krstovi i zvona.

Osveštani krstovi i zvona u novosagrađenom hramu u Maleševcima kod Ugljevika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Čin osvećenja služio je protojerej Aleksandar Tešić, arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski uz sasluženje sveštenika.

Tešić, koji je paroh ugljevički, poručio je da su stanovnici Maleševaca sagradnjom hrama dobili Boga za svog sugrađanina.

-Svako se raduje dobrom susjedu, a pogledajte kakav vi blagoslov imate, da je vaš najbolji susjed sam Bog i njegovi sveti ugodnici a među prvima Sveti Vladika Nikolaj Žički i Ohridski-rekao je u propovjedi Tešić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Molitvenom skupu zajedno sa brojnim vjernicima prisustvovao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da je crkva održala srpski narod na ovim prostorima.

-Uvijek pomažemo misiju naše Srpske pravoslavne crkve a to ćemo činiti i u naredom periodu-najavio je Perić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik u prethodnom periodu u Mjesnoj zajednici Maleševci ulagala značajna materijalna sredstva u izgradnju škole, vodovoda, puteva, javne rasvjete i drugih projekata kojim se unapređuje život na ovim prostorima.

Mještanin Maleševaca Milan Lazić rekao je da u ovom mjestu živi 106 domaćinstava.

-Dugo godina među nama mještanima tinjala je želja da izgradimo hram. Uspjeli smo da za godinu dana sagradimo ovu  bogomolju koja je jedna od najljepših u ovom kraju-rekao je Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA