Nakon povlačenja Wizz Aira sa sarajevskog aerodroma uskače Air Serbia

  • BiH
  • 06. Oct 2022.

Nakon što je Wizz Air juče saopštio da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, manje od godinu i po dana nakon što ju je uspostavio, iz kompanije Air Serbia najavljuju da će iskoristiti priliku, kao nedavno u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Turskoj.

Nakon povlačenja Wizz Aira sa sarajevskog aerodroma uskače Air Serbia
FOTO: Aerodrom Sarajevo

"Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Serbia je odlučila da obezbedi odgovarajuće kapacitete i posebne cene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada delimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda. Cene karata za pomenute letove niže su od prosečnih za ovaj period godine i, u zavisnosti od destinacije, kreću se počev od 69 evra za putovanja u jednom smeru preko Beograda. Karte će biti u prodaji od danas popodne do 16. oktobra i važiće za putovanja počev od 1. novembra, naveli su iz Air Serbije za portal Tango Six. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tako su, na primjer, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Sarajeva do Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama, a sa presjedanjem u Beogradu, dostupne počev od 69 evra, sa uključenim svim taksama. S druge strane, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama do Sarajeva, takođe sa presjedanjem u Beogradu, dostupne su počev od 79 evra, sa uključenim svim taksama.

Iz srpske aviokompanije dodaju da intenzivno rade na tome i da kapacitete prilagode u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda.

"Kada je o tim letovima reč, razmišlja se o promeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letelica sa većim kapacitetom, umesto onih koje su inicijalno planirane. Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma", stoji u odgovoru Air Srbije na upit Tango Sixa, a koji prenosi portal Indikator.ba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Air Serbia je u septembru za Tango Six potvrdila da je povodom najava o problemima rumunske kompanije Blu Air reagovala promjenom na veći tip letjelice, dok je slično postupila u slučajevima bankrota prethodne crnogorske nacionalne aviokompanije, slovenačke nacionalne aviokompanije i turske kompanije AtlasGlobal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA