U narednim danima cijene goriva će biti mnogo veće

Nakon kratkog perioda stagnacije, idućih dana uslijediće velike korekcije cjenovnika na benzinskim pumpama jer su nabavne cijene goriva za svega dva dana skočile za 25 feninga po litri.

U narednim danima cijene goriva će biti mnogo veće
FOTO: DepositPhotos

Rekao je to „Glasu Srpske“ predsjednik Udruženja distributera naftnih derivata FBiH Milenko Bošković. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Zbog smanjenja proizvodnje OPEKA,  u dva dana došlo je do skoka od  25 feninga prerađene nafte od naših dobavljača. Tako je juče cijena goriva u nabavci za danas  veća za 10,6 feninga, a sutra će biti veća za 15 feninga po litri u nabavci. To je ono što sada ponovo otvara pitanje intervencije u poresku strukturu jer sa ovolikim cijenama koje očekujemo u narednim danima stanje u privredi biće veoma teško. Teško će biti i građanima - rekao je Bošković.

Na benzinskim pumpama već se primjete korekcije cijena, tako da je na nekim cijena dizela već povećana sa 3,11 na 3,15 pa i do 3,17 KM po litru, a imajući u vidu povećanje nabavne cijene u narednim danima koštaće oko 3,5 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA