Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima

Smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj biće besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima
FOTO: Velibor Tripić

"Sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda ubuduće će snositi Vlada Srpske", navodi se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako se dodaje, ovo je definisano Odlukom o finansiranju smještaja i o sufinansiranju ishrane redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda.

"Tako će, iz budžeta Republike Srpske, biti obezbijeđeno 2.600.000 KM godišnje za finansiranje smještaja i 3,50 KM za sufinansiranje ishrane po jednom studentu dnevno", navodi se u saopštenju ministarstva. 

Iz Ministarstva itstiču da je ovo još jedna mjera unapređenja studentskog standarda i uopšte visokog obrazovanja, jer je Zakonom o visokom obrazovanju uvedeno besplatno školovanje za sve studente od prve godine prvog ciklusa studija i prve godine drugog cilusa studija, koji redovno izvršavaju svoje obaveze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA