Učestala hapšenja na graničnim prelazima: Pojedince tražili i sudovi i Interpol

  • BiH
  • 24. Nov 2022.

Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje juče su uhapsili osobu inicijala O.A. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Učestala hapšenja na graničnim prelazima: Pojedince tražili i sudovi i Interpol
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Prnjavor raspisala potragu zbog krivičnog djela “teška krađa”. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac i predat službenicima Policijske stanice Prnjavor. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pranje novca i prevara

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 22. novembra 2022., uhapsili osobu inicijala Z.P. (1956.), državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga traži Opštinski sud u Livnu zbog krivičnog djela “ovjeravanje neistinitog sadržaja”. Kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10. Prethodno, službenici ove jedinice su 17. novembra 2022.  uhapsili osobu inicijala D.M. (1964.). Utvrđeno je da je za ovim državljaninom Republike Hrvatske Interpol Tirana raspisao potjernicu zbog krivičnih djela “pranje novca” i “prevara”. Kontrolisan je na ulasku u BiH na prijelazu Prisika i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Dobrljin, 21. novembra 2022., uhapsili su državljanina BiH, J.Č. (1968.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potjernicu zbog krivičnog djela “ugrožavanje bezbjednosti”. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Kostajnica i predat službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kontrola na izlasku

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 20. novembra 2022., uhapsili osobu inicijala J.G. (1967.) jer je utvrđeno da ga traži Osnovni sud u Gradiški radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Hrvatske je kontrolisan na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Brod su 19. novembra 2022. prilikom izlaska iz BiH na prelazu Brod uhapsili osobu inicijala K.Š. (1999.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH traži Opštinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela “teška tjelesna povreda”. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu, prenosi Dnevni avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA