Predavanje o vršnjačkom nasilju za osnovce iz Velike Obarske

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u nastavku realizacije kampanje "Stop vršnjačkom nasilju" održali su danas edukativno predavanje za učenike Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš" u Velikoj Obarskoj.

Predavanje o vršnjačkom nasilju za osnovce iz Velike Obarske

Kampanja traje do 5. decembra, a za cilj ima upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola sa pojmom i načinom ispoljavanja vršnjačkog nasilja, kao i podizanje svijesti građana o značaju blagovremenog otkrivanja vršnjačkog nasilja.

Pomoćnik komandira Policijke stanice Bijeljina jedan Boban Kovačević rekao je da sa učenicima - posebno djecom u osnovnim školama postepeno i pažljivo treba razgovarati i ukazati na značaj i opasnosti nasilja među njima.

"Roditelji, nastavnici i mi redovno treba da razgovaramo sa djecom, da im ukažemo na sve opasnosti koje dolaze zbog kako fizičkog, tako i psihičkog nasilja koje je mnogo opasnije, jer se teže otkriva", rekao je Kovačević novinarima.

Djeci, dodao je on, treba da se približi način na koji jedni drugima treba i mogu da pomognu.

"Ne možemo govoriti s njima samo o sankcijama, treba ih uputiti kako da sprečavaju i ne dozvole da se počini vršnjačko nasilje, jer se oni međusobno mnogo bolje poznaju, znaju šta se među njima dešava i oni treba da progovore o tome a mi smo tu da ih navedemo na takav obrazac ponašanja", rekao je Kovačević.

Fizičko nasilje je najblaži vid ovog nasilja, a najlakše ga je i otkriti i sankcionisati.

"Psihičko nasilje je mnogo opasnije jer ono zna i dugo trajati i ostaviti trajne posljedice", rekao je Kovačević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA