Banjac: Ne ucjenjujemo, ali želimo dva ministra

Narodna partija Srpske (NPS) nikoga ne ucjenjuje niti uslovljava, ali želimo dva ministarstva u budućoj Vladi RS, rekao je Darko Banjac, predsjednik NPS-a nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove Vlade RS Radovanom Viškovićem.

Banjac: Ne ucjenjujemo, ali želimo dva ministra

"Što se tiče sastava Vlade mi ne uslovljavamo i ne očekujemo nešto, ali ponovio sam Viškoviću sa kojim se poznajem jako dugo da mi želimo dva ministra. Jedan srpski i to je Diko Cvjetinović. To je čovjek koji ima kapacitete, i može da bude dio širokog tima Radovana Viškovića, kako bi dali na snazi novoj Vladi", poručio je Banjac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naglasio da je želja NPS da i ministra iz reda Bošnjaka.

"Drugi ministar je iz reda Bošnjaka. Ali, mi ćemo dati prijedlog i za ministra iz reda Bošnjaka i reda Hrvata pa neka Višković odluči šta je bolje. Kada je u pitanju sastanak, nismo govorili o kom resoru se radi, ali vidim da se u medijima pominje Ministarstvo privrede i preduzetništva, ali hajde sa sačekamo", kazao je Banjac.

Diko Cvjetinović, generalni sekretar NPS i poslanik ove stranke, istakao je da je spreman da bude ministar ukoliko tako odluči budući premijer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Premijer će vidjeti koje će to ministarstvo biti. Imam životno i radno iskustvo. Dolazim iz privrede, tu sam 20 godina i mislim da bi tu mogao dati najveći doprinos", poručio je Cvjetinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA