Katar kasno počeo igrati, Senegal nije dozvolio šok

U drugom kolu grupe A na Svjetskom prvenstvu u Kataru sastala se ekipa domaćina i selekcija Senegala. Nominalni gosti nisu dopustili iznenađenje i savladali su Katar rezultatom 1:3.

Katar kasno počeo igrati, Senegal nije dozvolio šok
FOTO: Tanjug/AP

Već u četvrtoj minuti briljantna solo akcija igrača Senegala! Ismaila Sar izvarao je nekoliko protivnika, ušao u šesnaesterac i tukao je, ali samo pored desne stative. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Veliku priliku u 16. minutu nije iskoristio Krepin Diata! Izborio se za prostor u šesnaestercu i tukao u lijevu stranu gola Katara, ali je Mešal Baršam to sjajno odbranio i skrenuo loptu u korner.

U 22. minutu je Almoez Ali igrao rukom, ali su se svi začudili zašto je sudija prekinuo igru. Svi su ga vidjeli, uključujući i arbitra. Slobodan udarac Senegala je bio bez srećnog ishoda.

Igrao se 35. minut kada je opasni Ismaila Sar prošao kroz odbranu i uputio pas s ivice kaznenog prostora protivnika. Boulaje Dia je primio tu loptu, ali mu ju je oduzeo jedan od defanzivaca Katara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šest minuta nakon tog pokušaja došao je i prvi gol Senegala. Grešku u odbrani domaćina je spremno dočekao Boulaje Dia i mirno zabio pogodak iz blizine. 0:1 za Senegal.

Tri minuta po početku drugog poluvremena Senegal je povećao svoju prednost na 0:2. Famara Diedjou je najviše skočio unutar šestnaesterca kako bi pokupio loptu koju je iz kornera savršeno poslao Ismail Džejkobs. Njegov udarac je bio precizan i završio je u mreži, pored lijeve stative. Golman nije imao šanse.

U 56. minutu zaprijetio je Katar kada je Abdelkarim Hasan primio loptu u petercu "Lavova Terange" nakon slobodnog udarca, ali mu je šut blokirao saigrač.

Sedam minuta kasnije opet domaćin vreba gol Senegala. Almoez Ali je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio je tući u lijevu stranu gola. Eduard Mendi se bacio i odbranio mu šut.

Isplatila se ofanziva Katara u 78. minutu. Mohamed Muntari je smanjio rezultat na 1:2. Skočio je visoko kako bi ispratio dobar centaršut koji je uputio Ismail Mohamad i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola. Mendi je bio bespomoćan.

Tokom 86. minuta Bamba Dieng je postigao gol nakon divne asistencije saigrača. Šut mu nije bio jak i išao je po sredini gola, ali golman Katara svejedno nije uspio to odraniti i Senegal je vodio sa 1:3.

Minut prije isteka regularnog toka Abdelkarim Hasan je pokušao dati drugi gol za domaće iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla par centimetara pored desne stative gola Senegala.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka "Lavovi" su kontrolisali meč i lagano ga priveli kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA