Glavobolja za Piksija: Bitan igrač pod upitnikom za Kamerun

Povredama nema kraja, a selektor Dragan Stojković Piksi dobio je novi problem.

Glavobolja za Piksija: Bitan igrač pod upitnikom za Kamerun
FOTO: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

UKataru je procurila informacija da je Sergej Milinković-Savić dobio jak udarac na meču protiv Brazila i da bi mogao da propusti naredni meč protiv Kameruna. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Još uvek nije poznato tačno stanje povrede, ali jeste da popularni SMS ima poteškoće kao što su imali Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Filip Kostić, koji je propustio premijernu utakmicu na Mundijalu.

Možda će se više znati o ozbiljnosti povrede dan kasnije kada će selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izaći pred novinare.

-Sutra je konferencija za medije na kojoj možete da pitate selektora to pitanje – rekao je PR FSS Milan Vuković, nakon što je odbacio pitanje novinara zašto se pred srpskim izveštačima nisu pojavili nosioci igre kakav je baš vezista Lacija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pred Piksijem je sada mnogo problema, a ovo je samo još jedan u nizu nakon što mora da podigne ekipu za sudar sa Kamerunom u ponedjeljak.

Brazil je arhiviran, vrijeme je za Kamerun.

Fudbaleri Srbije potpuno su se okrenuli susretu sa afričkom selekcijom u 2. kolu G grupe Mundijala.

Srpskoj javnosti su se obratili Nemanja Maksimović i Marko Grujić pred novinarima u trening bazi Al Arabija, gdje Orlovi treniraju.

Ove subote je zatvoren rad tima Dragana Stojkovića Piksija, što je uobičajena situacija kada je pretposlednji trening pred meč.

Nemanja Maksimović:

– Ne samo da su bitni golovi, već i žuti kartoni, bitan je i fer plej. Ne samo pobjeda koju tražimo protiv Kameruna – rekao je Maksimović.

Poraz od Brazila 2:0 nije tragedija. Selesao je pokazao protiv nas klasu i razliku u kvalitetu.

– Nije smak svijeta. Imamo šanse, da sa dvije pobjede prođemo grupu.

Upitan je o padu na kondicionom planu u drugom poluvremenu. Maksimović je poručio da se to ne dešava samo Orlovima.

Vidjeli smo fizički pad i na drugim mečevima, isto je prošao Kamerun. Potrebno je vrijeme da se naviknemo na ovo vrijeme, vrućine i vazduh, adaptacija je neophodna. Vjerujem da će biti sve bolje.

Marko Grujić bi možda mogao da dobije priliku protiv Kameruna zbog povrede Sergeja Milinković-Savića.

Marko Grujić:

– Stvarno nije na nama da razmišljamo o tome, siguran sam da će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganje. Kako i Maksa, tako i svaki igrač volio bi da dobije minutažu i povjerenje selektora. Znamo koliko je bitan Sergej igrač i nadamo se da će biti spreman.

Optimizam stiže iz usta visokog i čvrstog člana Porta.

– Čvrsto vjerujem da ako ekipa ima kvalitet, uz hemiju, da može da se vrati poslije neuspjeha u prvom meču. Tako je bilo na Novom Zelandu, vjerujem da će i sada. Ova ekipa je u Lisabonu i Oslu.

Otkrio je i šta im je rekao selektor Dragan Stojković Piksi poslije poraza. Motivacija je, uveravaju nas, na maksimumu.

– Poslije prve utakmice i poraza teško se spava. Čak i ujutru su pomješana osjećanja. U fudbalu se okreće novi list, nema puno vremena da se osvrćemo nazad. Moramo da budemo jači nego ikad i složniji, da nas ovo ojača ka tri boda.

 – Bićemo maksimalno spremni, radiće se analiza Kameruna u videu. Nema izgovora, moramo da budemo spremni. Neuspjeh ne dolazi u obzir, niko o tome ne razmišlja. Prosto moramo da uzmemo tri boda.

O izjavi čuvenog Samjuela Etoa da će Kamerun osvojiti Mundijal, Grujić se nasmijao.

– Nisam pratio izjave iz Kameruna, eto i izjava Etoa. Bio je veliki igrač, poštujemo ga, ali mislim da je pretenciozna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA