"Ne znaš ti ko stoji iza mene"

Suđenje Svetlani Ražnatović zbog optužbi za nasilničko ponašanje 2007. zakazano za 19. jul, ovog puta će se pred sudom naći sa zetom Predragom Ocokoljićem.

"Ne znaš ti ko stoji iza mene"

Ne postoji mogućnost da Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu sklopi sporazum o priznanju krivice, kaže tužilac Ljubivoje Đorđević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ražnatovićeva će se na optuženičkoj klupi naći sa Ocokoljićem, dok je pre tri dana na klupi bila sa njegovom suprugom, a svojom rođenom sestrom Lidijom. "Ti ne znaš ko stoji iza mene, koji ljudi i koje institucije", pretila je Svetlana Ražnatović 18. juna 2007. direktoru Mladog proletera Aleksandru Olareviću, piše "Blic".

Ove pretnje se navode u optužnici koju je nedavno protiv poznate pevačice podiglo Prvo osnovno tužilaštvo, optužujući je za nasilničko ponašanje. Za ovo krivično delo njoj preti i do pet godina zatvora.

"Ne postoji mogućnost da Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović, optuženom zbog nasilničkog ponašanja, sklopi sporazum o priznanju krivice, već će sud zakazati glavni pretres", kaže za "Danas" tužilac Prvog osnovnog tužilaštva Ljubivoje Đorđević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Postupamo u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima. Ovaj optužni predlog nema veze sa nedavno potpisanim sporazumom, već ima svoju pravnu proceduru", rekao je Đorđević. On je dodao da su istražne radnje trajale više od tri godine i da je to razlog zašto je prijava podneta baš sada.

Nova optužnica protiv Svetlane Ražnatović podignuta je 20. aprila, 12 dana posle što je potpisala sporazum kojim je priznala krivicu za nezakonitu prodaju 10 fudbalera i posedovanje oružja.

Kako će do tada biti pod prismotrom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge, Ražnatovićeva će morati da napusti "kućni zatvor" na koji se nedavno nagodila sa tužilaštvom zbog prisvajanja novca od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" i nezakonito držanje 11 pištolja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA