SDP i opozicija Srpske bez dogovora o izboru delegata

  • BiH
  • 28. Nov 2022.

Na sastanku opozicionih stranaka iz Republike Srpske i SDP-a u Sarajevu, nije postignut dogovor o izboru delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

SDP i opozicija Srpske bez dogovora o izboru delegata
FOTO: Fena

Milan Miličević, v.d predsjednika SDS-a rekao je da će se sve znati u srijedu kada se održava sjednica NSRS o izboru delegata.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Nismo napravili nikakav dogovor", rekao je Miličević. 

Inače, opozicione partije iz Republike Srpske na sastanak su došli sa namjerom da se postigne dogvor sa SDP-om i stranakam koje je okupila ta stranka, a u vezi sa izborom delegata za Dom naroda, tačnije da se SNSD i vlast u Republici Srpskoj onemogući da dobije i četvrtog delegata. 

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a rekao je da je bitno da Dodik ne dobije ključni mehanizam odnosno četiri delegata iz Republike Srpske u Domu naroda BiH. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjećanja radi, trenutno SNSD ima sigurna tri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH dok opozicija koju predvode SDS i PDP ima jednog delegata, a u slučaju da ih podrže i psolanici Pokreta za državu, imali bi dva delegata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA