KAPITEN DEMANTOVAO SPEKULACIJE Tadić: Atmosfera među nama nikad nije bila bolja, VJERUJTE U NAS

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić govorili su dan poslije bolnog remija sa Kamerunom (3:3) na Mundijalu u Kataru.

KAPITEN DEMANTOVAO SPEKULACIJE Tadić: Atmosfera među nama nikad nije bila bolja, VJERUJTE U NAS
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Nosioci Orlova odlučili su da istupe i naciji objasne kako su uspjeli da ispuste dva gola prednosti protiv afričke selekcije, ali i da najave meč odluke sa Švajcarskom u petak. Takođe, mnoge je zanimalo da li je poremećena atmosfera u timu poslije raznih spekulacija poteklih iz Beograda. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Međutim, Tadić i SMS su ih demantovali, a kapiten je otišao čak toliko daleko da ambijent među Orlovima nikad nije bio bolji otkad su u nacionalnom timu.

Dušan Tadić je prvo odgovarao na pitanja stranih medija. Istupio je predstavnik britanskog Gardijana.

– Bio je veliki pritisak pre četiri godine u Rusiji, samo treba da se fokusiramo na fudbal i samo pokažemo da igramo bolje od njih. Ko je bolji neka ide dalje. Svaki dan imamo pritisak, navikli smo na njega u klubovima – rekao je Tadić, dodavši da ekipa nije pala poslije samo jednog boda u dva kola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Samopouzdanje za ovih godinu i po dana nam daje da budemo optimisti. Čak i kada nismo imali rezultat igrali smo dobar fudbal. Dobra je atmosfera u ekipi, veliko je zajedništvo – dodao je Tadić.

Naš lider nije krio da bi prihvatio da ovaj meč sa Švajcarskom odlučuje o osmini finala Mundijala.

– Sa obje ruke bih prihvatio da ovaj meč da mi je neko ranije ponudio – nije ostavio dilemu as Ajaksa.

Kamerun boli nakon što smo ispustili dva gola razlike.

– Nije najprijatnije kada se ispusti 3:1, naravno da nismo zadovoljni. Morali smo da postignemo mnogo više pogodaka, nije smjelo da nam se desi onako da primamo golove. Ipak, imamo sve u našim rukama i do nas je. Potrebna nam je pobjeda. Zašto nismo bili oprezniji posle 3:1? Rival je zaigrao sa četvoricom napadača, nismo mogli nazad, već samo naprijed. Imali smo šanse da riješimo, nismo iako smo morali. Trebalo je da se bolje organizujemo kada napadamo, oni su se kockali, komunikacija je morala da bude bolje.

Tadić nije želio da ulazi u strujanje vanfudbalskih spekulacija, poručivši da je u timu sve u redu.

-Moramo samo da budemo pozitivni, nikad nije bila bolja atmosfera. Moramo da damo sve od sebe i verujemo da ćemo proći dalje. Dugo sam u reprezentaciji, nikad nije vladao bolji ambijent. Samo da nastavimo dalje. Stvorila se hemija među igračima, dobar je miks, držimo se zajedno i to je jako pozitivno. Samo treba da ostane tako, nema nikakvih problema.

Veliki posao odradio nam je Brazil pobjedom nad Švajcarskom u finišu baš na stadionu 974 na kome Orlovi izlaze na meč odluke. Ono što je interesantno je da je na svega kilometar od hotela u kome su srpski fudbaleri.

– Iskreno, otišao sam u sobu, zatvorio sam se i gledao utakmicu. Čuje se par sekundi ranije svaki huk sa tribina, čuo sam gol, samo sam govorio da nije Švajcarska… Prvo je bio ofsajd, a onda kasnije radost.

Nije tajna da su roviti od povreda Aleksandar Mitrović i Filip Kostić.

– Mitrović i Kostić su jedni od najbitnijih igrača u reprezentaciji. Stisli su zube, nisu trenirali i odmah su upali u utakmice. Svaka im čast, dobro su odradili utakmicu sa Kamerunom, a kada je tako mora da se padne fizički jer nisu u ritmu.

Tadić je otkrio da su igrači imali interni sastanak među sobom.

– Pričali smo malo, sve je u našim rukama. Stalno smo zajedno, pričamo konstantno i kako da budemo sve bolji. To je to. Moramo da odigramo najbolje kao štio znamo – zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA