BEMA mini rukometna liga okupila više od 200 djece FOTO

Projektom "Sportom do zdravlja” organizacije za rad sa omladinom "Panda”, rukometnog kluba Bijeljina i tvornica obuće BEMA, u Bijeljini je organizovana BEMA mini rukometna liga osnovnih škola.

BEMA mini rukometna liga okupila više od 200 djece FOTO

Učestvovalo je sedam škola i preko 200 djece od prvog do petog razreda, a rukometni klub Bijeljina se pobrinuo za najbolje da obezbijedi klubske majice, dresove, znojnice, čarape…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ovo je još jednan u nizu primjera popularizacije rukometa u našem gradu, kroz orgnizaciju turnira za škole, gdje RK Bijeljina obezbjeđuje jednu godinu besplatnih treninga u našoj školi rukometa za dječake od 1 – 5 razreda. Ove godine to je prepoznala i TO BEMA i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je podržao BEMA mini rukometnu ligu, izjavio je predsjednik RK Bijeljina Bogdan Rankić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Bilo je lijepo prisustvovati rukometnom turniru osnovnih škola. Ima mnogo talentovanih mališana. Čestitke RK Bijeljina na organizaciji turnira. Još jednom su pokazali da su najozbiljniji sportski kolektiv u Bijeljini, u kom sam i ja ponikao, rekao je nakon turnira je reprezentativac Srbije Marko Jevtić.

Gradska uprava Bijeljina dala je podršku ovom značajnom sportskom događaju.

- Gradska uprava zajedno sa gradonačelnikom Petrovićem želi da izrazi zadovoljstvo što je imala priliku da podrži ovaj veoma interesantan projekat koji ima za cilj da popularizuje sport u cijelini kod najmlađih razreda osnovnih skola, a posebno rukomet. Ovom prilikom želim da se zahvalim rukometnom klubu Bijeljina, udruženju koje je realizovalo projekat kao i svim učesnicima, od učitelja do najmlađih učenika. Bijeljina je uvijek bila grad sporta, i to će i u budućnosti ostati prije svega zahvaljujući sportskim radnicima i entuzijastima, a na Gradskoj upravi ostaje da prije svega odgovarajućim podrškama ispratimo ovakve sportske aktivnosti istakao je Radoslav Ostojić savjetnik Gradonačelnika.

- Iskrene čestitke Organizaciji za rad sa omladinom ,,Panda” i RK Bijeljina na odličnoj realiuaciji projekta koji je obuhvatio 7 škola i preko 500 učenika osnovnih škola sa područja grada Bijeljina, kao i na kvalitetnoj organizaciji završnog turnira na kom je učestvovalo preko 200 djece. Ovo je odličan način da djeca od malih nogu shvate da je bavljenje sportom siguran put do zdravlja, kao što je projekat i nosio naziv. Fizička aktivnost, nadmetanje, učenje fer-pleju, druženje – sve je to bitno za lijepo i zdravo djetinjstvo i predstavlja dobru pripremu za odraslo doba. Gradska uprava Grada Bijeljina će i u narednom periodu nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koje za cilj imaju afirmaciju sporta i uključivanje što više djece u sportske aktivnosti, istakao je šef kabineta Gradonačelnika Radiša Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA