Iz Narodne kuhinje u Bijeljini dostavljaju i kuvane obroke za stare i nemoćne

Narodna kuhinja, koju više od deceniju organizuje bijeljinski Crveni krst, sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad, sigurno je dobar način pomoći bolesnim, starim i nemoćnim ljudima koji nemaju primanja, niti bližih srodnika, ocena je socijalnih radnika u Bijeljini.

Iz Narodne kuhinje u Bijeljini dostavljaju i kuvane obroke za stare i nemoćne
FOTO: V. Mitrić

KUVAJU 260 OBROKA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Narodna kuhinja, koju više od deceniju organizuje bijeljinski Crveni krst, sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad, sigurno je dobar način pomoći bolesnim, starim i nemoćnim ljudima koji nemaju primanja, niti bližih srodnika, ocena je socijalnih radnika u Bijeljini. Narodna kuhinja, koju više od deceniju organizuje bijeljinski Crveni krst, sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad, sigurno je dobar način pomoći bolesnim, starim i nemoćnim ljudima koji nemaju primanja, niti bližih srodnika, ocena je socijalnih radnika u Bijeljini.

Svaki radni dan, prema podacima Centra za socijalni rad, dostavlja se 250-260 obroka na šest punktova (dva u Janji i četiriu Bijeljini) kao i na kućne adrese 50 nepokretnih osoba.

- Novac za narodnu kuhinju obezbeđuje Skupština grada Bijeljina - kažu u Centru za socijalni rad. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prošle godine je, za te namene, izdvojeno 130 hiljada KM. Hrana se priprema u kuhinji Skuštine grada, koja finansira i lične dohodke radnika koji rade na organizaciji, pripremi i distribuciji hrane. Obroke svakodnevno dostavljaju volonteri Crvenog krsta Bijeljina vozilom Crvenog krsta, koje je dobijeno dar Crvenog krsta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA