POSTIGNUT NAČELAN DOGOVOR Kros RTS naredne godine i u Bijeljini!

Radno-svečani skup održan je danas u Vladi Srbije. U prisusustvu ministara, državnih sekretara, visokih sportskih i gradskih funkcionera sumirani su rezultati ostvereni u 2022., razgovaralo se i o konceptu Krosa RTS-a u 2023. godini.

POSTIGNUT NAČELAN DOGOVOR Kros RTS naredne godine i u Bijeljini!

Postignut je načelan dogovor da se u Kros RTS-a uključi Bijeljina, što su danas apostrofirali i gradonačelnik Ljubiša Petrović i dekan Pedagoškog fakulteta Bijeljina Dalibor Stević. Takođe, dogovoreno je sa gradskim ocima Požarevca i direktorom tamošnje poljoprivredene škole Slobodanom Stoićevićem da se kamp za djecu iz dijaspore i regiona održi u njihovom gradu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kros RTS“ je najveća i najmasovnija atletska manifestacija u savremenoj Evropi. Prvobitno je, kao ideja sportske manifestacije potekao iz studija Radio Beograda u jesen 1990. godine. Ideja je bila da se na što više mjesta u Srbiji, organizuje takmičenje u krosu za predškolarce i učenike osnovnih škola. Aprila mjeseca 1991. godine održan je Prvi kros Radio Beograda. Nakon prve trke slijedile su još 22 na kojima je ukupno učestvovalo 6373 takmičara.

Danas se ova atletska manifestacija zove „Kros RTS-a kroz Srbiju“. Za jedan dan, 13. maja ove godine u Srbiji je trčalo 422.003 djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tokom prethodne tri decenije „Kros RTS“ je evoluirao u manifestaciju sportskog, obrazovnog i umjetničkog karaktera. Pored atletike okuplja mlade i kroz projekat Obrazovni krug te na umjetničkim manifestacijama IKT film Fest i Street art.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA