Švajcarski novinar otkrio probleme u timu "sajdžija"

U Kataru sunce “prži”, a sat neumitno otkucava do početka duela između Srbije i Švajcarske koji će odlučiti, najvjerovatnije, ko će u narednu fazu. To je bio povod za razgovor sa jednim kolegom upravo iz zemlje satova.

Švajcarski novinar otkrio probleme u timu "sajdžija"
FOTO: Depositphotos

Svi znamo da će ovo biti jedan težak meč, rovovska borba, a Sportal je imao razgovor sa novinarom Matjeom, inače reporterom televizije sa nacionalnom frekvencijom u Švajcarskoj, prenosi Srpska Info. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sudeći da nam je on prvi tražio intervju kako bi što više saznao o Srbiji, uslijedio je i povratni poziv da nam nešto više kaže o “sajdžijama”.

Prvo smo da pitali o tome šta očekuje od ovog meča, pošto je nama u Srbiji ovo veoma važan.

– Nama je potreban i bod, ako Kamerun ne pobjedi Brazil. Mislim da mi imamo malu, ali osjetnu prednost. Ipak, uvjerili smo se u kvalitet srpskog tima, dok Švajcarska nije toliko dobra. Pobjedili smo Kamerun, a onda i zamalo da uzmemo bod protiv Brazila, ali napad nam se ne čita dovoljno dobro – rekao Matje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Potom je izdvojio i najbolje igrače u našem timu.

– U Švajcarskoj se veoma plašimo tandema Mitrović-Vlahović. Veoma. Sa druge strane, ne znamo zašto Vlahović nije igrao, da li je u pitanju povreda ili nešto drugo. Tu su i Milinković-Savić, ali nije toliko opasan kao napadači. Odbrana vam nije brza, ali recimo Mitrović je strašan napadač.

Nismo mogli, a da ga ne pitamo oko kojih igrača se vrti igra Švajcarske.

– Imamo četiri ključne tačke. Prva je golman Zomer, on je kao Bog kod nas, on je odbranio dva penala Italiji u kvalifikacijama. Druga je Akandži, on je veoma jaka karika, u sredini terena je Granit Džaka, svi sve vrlo dobro znamo o njemu. A onda i Embolo, igrač Monaka, koji jedini može napraviti nešto u napadu. Međutim, imamo dva problema, a to su Šaćiri i Okafor. Šaćiri je momak koji ne igra dobro za klub koliko za reprezentaciju, a Okafor ima povredu.

Otkrio nam je i prognozu rezultata utakmice koja počinje u 20 časova po srpskom vremenu.

– Nismo toliko samouvjereni, da budem iskren. Znamo šta je bilo 2018. godine, mislimo da će Srbija biti daleko motivisanija od nas, ali znamo da su oba tima bolja nego tada. Nadamo se bodu, 1:1 recimo. Mi nismo kao što ljudi pričaju, malo smo stidljivi, ne želimo da toliko pričamo o nama. Ali ovdje u Kataru želimo u četvrtfinale, što bi bio najveći uspjeh. Ako večeras izgubimo mi u Švajcarskoj bićemo veoma tužni – uz osmeh je rekao Matje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI