FIFA pokreće istragu protiv Džake?

Proslava pobjede sa spornim dresom bi mogla skupo da košta reprezentativca Švajcarske, Granita Džaku.

FIFA pokreće istragu protiv Džake?
FOTO: GEORGI LICOVSKI/ EPA

Poslije meča sa Srbijom, na zatvaranju grupne faze Mundijala, Džaka je pobjedu za plasman u osminu finala Mundijala proslavljao u dresu na kojem je stajalo kontroverzno prezime Jašari, koje Srbe ne asocira ni na šta dobro. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Fudbaler albanske nacionalnosti je “naopačke“ obukao dres, a na grudima mu je pisalo Jašari, uz broj 26.

Prva asocijacija na to prezime za Srbe je Adem Jašari, osnivač terorističke formacije Oslobodilačke vojske kosova (OVK), pa je Džakin potez od starta protumačen kao velika provokacija.

Ipak, kako prenose mediji, vezista porijeklom sa Kosova i Metohije je time želio “samo” da uputi poruku Ardonu Jašariju, fudbaleru Lucerna, čiji je dres i nosio. Tako je barem tvrdio sam Džaka, koji je demantovao da ovaj njegov potez ima bilo kakvu političku pozadinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Nema političku pozadinu. Ardon je dio našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Rekao sam mu da ću nositi njegov dres. Nije prvi put da to činim – istakao je Džaka posle utakmice.

Ipak, čelnici FIFA su, čini se, posumnjali u ovo njegovo opravdanje i čak razmišljaju da pokrenu postupak protiv kapitena fudbalera Švajcarske, pišu britanski mediji “Expres” i “Jahoo”.

Vidjećemo hoće li na kraju Džaka biti sankcionisan zbog svog poteza koji su mnogi vidjeli kao provokaciju, posebno što fudbaler albanskog porijekla već ima istoriju ispada tokom mečeva sa Srbijom zbog kojih se zajedno sa Đerdaom Šaćirijem našao na meti kritika i švajcarske javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA