MUP Srpske: "Pucanj nije muzika, slavi bez oružja"

MUP Republike Srpske od 5. do 30. decembra ove godine organizuje preventivnu kampanju “Slavi odgovorno” čiji je cilj upoznati građane sa mogućim posljedicama nezakonite i nestručne upotrebe oružja i pirotehnike, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

MUP Srpske: "Pucanj nije muzika, slavi bez oružja"
FOTO: MUP RS

Kampanju MUP prati i “pjesmica” sa riječima: “Pucanj nije muzika. Vatreno oružje nije muzički instrument. Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!”. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Imajući u vidu da se za predstojeće novogodišnje i božiće praznike može očekivati pojačana nezakonita upotreba vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, policijski službenici Ministarstva organizovaće niz aktivnosti sa ciljem upozoravanja na ovu pojavu, a sve cilju preventivnog djelovanja. Policijski službenici će kroz kontakte sa lokalnom zajednicom, organizovati sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica, forume za bezbjednost građana i drugim subjektima na ovu temu, a u saradnji sa nadležnim gradskim i opštinskim inspekcijskim organima preduzeće se aktivnosti u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava – saopšteno je iz MUP.

Ujedno su podsjetili da su vlasnici prodavnica koje imaju zakonsko ovlašćenje da prodaju pirotehnička sredstva dužni da rade u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Takođe, u cilju upozoravanja djece školskog uzrasta da “igre” sa petardama nisu bezopasne, u osnovnim i srednjim biće organizovana predavanja o opasnostima koje sa sobom nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Odgovornim ponašanjem i suzdržavanjem od upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike, doprinesimo da predstojeći praznici prođu mirno i dostojanstveno, bez ugrožavanja ljudskih života – naveli su iz MUP Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI