Nagrade i priznanja za najbolje volontere

Povodom Međunarodnog dana volontera, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović dodijelio je nagrade i zahvalnice za volonterski aktivizam.

Nagrade i priznanja za najbolje volontere

Uz čestitke dobitnicima ovih nagrada i priznanja, gradonačelnik Petrović je uputio riječi zahvalnosti za njihovu humanost, posvećenost i nesebično davanje. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Zadatak Grada je da podržava ovakve i slične akcije kroz svoj budžet i mogu da najavim skoru adaptaciju prostorija u suterenu Centra za kulturu, koje će u budućnosti biti na raspolaganju za omladinsko organizovanje. Volontiranje podrazumijeva postojanje dobre volje, a upravo ta dobra volja je ono što naš grad i svaku sredinu može učiniti boljim, naprednijim i humanijim - poručio je Petrović.

Da za volonterizam nisu bitne godine dokazala je i osamdesettrogodišnja Dušanka Glišić, koja je više od decenije aktivista Udruženja žena sa invaliditetom ,,Impuls“, a ovom prilikom je dobila zahvalnicu za svoj rad i trud.

- Volonterizam živi sa nama. Kroz njega se upoznajemo i učimo, njegujemo toleranciju i različitosti, a borimo se i za ravnopravnost svih ljudi. Na tom putu istrajavamo još od 2005. godine i ova nagrada je podstrek da nastavimo dalje, ali i potvrda da radimo dobro i idemo putem srca, a upravo to je volonterizam - istakla je Tanja Milinković, izvršni direktor Udruženja „Impuls“, koje je dobitnik nagrade za volonterski aktivizam.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nagradu za volonterski angažman u protekloj godini dobio je i mladi Luka Milošević koji je već osam godina, od svoje 13. godine, aktivista Gradske organizacije Crvenog krsta, a da ovakva zahvalnica nije priznanje samo jednoj osobi, već svim ljudima koji učestvuju u akcijama, rekla je Helena Stojić, dugogodišnji volonter Udruženja „Ruke“ iz Sarajeva, član  Planinarsko-ekološkog društva „Majevica“ i član Udruženja građana „Ada“, koja je takođe, za svoj rad i trud dobila zahvalnicu grada.

Dan volontera se obilježava 5. decembra od 1985. godine,  kao podsjećanje na dan kada je osmišljen Program Ujedinjenih Nacija za volontere. Obilježavanje ovog praznika u Gradu Bijeljina je tradicija duga jedanaest godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA