Bijeljinska bolnica ozvaničila saradnju sa dvije najveće dječije klinike na Balkanu

Bijeljinska bolnica "Sveti vračevi" potpisala je danas sporazume o saradnji sa dvije najveće dječije klinike na Balkanu - Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" i Univerzitetskom dječijom klinikom "Tiršova" iz Beograda.

Bijeljinska bolnica ozvaničila saradnju sa dvije najveće dječije klinike na Balkanu

Sporazum su potpisali direktori Instituta, Univerzitetske klinike i bijeljinske bolnice Radoje Simić, Siniša Dučić i Zlatko Maksimović.

Maksimović je rekao da bijeljinska Bolnica nastavlja saradnju sa najboljim zdravstvenim ustanovama u regionu, nedavno je imala i značajnu posjetu međunarodnih delegacija, a duži period u ovu zdravstvenu ustanovu dolaze i eminentni stručnjaci. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



"Znanje nema cijenu, ono je investicija koja se uvijek isplati, a moje je zadovoljstvo što su danas kod nas svjetski priznati ljekari, direktori i dvije najveće i sigurno najbolje dječije klinike na Balkanu. Ozvaničili smo saradnju danas, a njihove kolege će od danas redovno dolaziti u našu ustanovu, edukovati naše zaposlene", rekao je Maksimović zahvalivši gostima ispred pacijenata Bijeljine, Republike Srpske i BiH.

Simić je istakao da saradnja sa bijeljinskom Bolnicom postoji odavno, a posebno u posljednjih nekoliko godina, od kada je na njenom čelu doktor Maksimović, te da će od danas ta saradnja biti još snažnija.

"Mi edukujemo na predavanjima, radimo neke operacije, nekima asistiramo, a osim mene i profesora Dučića, u saradnju su, naravno, uključeni svi ljekari naših klinika", rekao je Simić, napomenuvši da bijeljinska Bolnica već ima dva sjajna hirurga za djecu - doktora Mikajla Lazića i doktorku Branku Dakić.

On je naveo da saradnja postoji dugi niz godina, ali da će današnjim sporazumima birokratske stvari biti zaobiđene.

Dučić je rekao da je organizacija u ovoj bolnici na zavidnom nivou, te da saradnja traje oko 20 godina.

"Kolega Lazić besprekorno rešava većinu operacija, a mi smo tu da `uskočimo` kada je najpotrebnije", rekao je Dučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA