BHRT: Još četiri fudbalske utakmice biće emitovane sa 15 minuta zakašnjenja

  • BiH
  • 05. Dec 2022.

BHRT, vlasnik prava za prenos utakmica na teritoriji BiH ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, saopštio je danas da je razlog odgođenog prenosa četiri utakmice osmine finala i dvije utakmice četvrtfinala to što po ugovoru ima pravo na prenos 46 utakmica u svom programu, dok prava za emitovanje 18 utakmica pripadaju BH telekomu.

BHRT: Još četiri fudbalske utakmice biće emitovane sa 15 minuta zakašnjenja

U saopštenju se navodi da je BHRT zbog loše finansijske situacije, sublicencirao prava za emitovanje 18 utakmica BH telekomu, kao što su to učinile i druge televizijske kuće u svijetu.

Iz BHRT-a su naveli da je BH telekom dobio prava ekskluzivnog emitovanja utakmica na svojim platformama, zbog čega će gledaoci BHRT-a četiri utakmice osmine finala i dvije utakmice četvrtfinala gledati sa 15 minuta zakašnjenja, da bi se ispoštovao ekskluzivitet koji za ove utakmice ima BH telekom.

"Uz razumijevanje i podršku BH telekoma da se utakmice mogu emitovati na ovaj način, udovoljeno je i gledaocima BHRT-a jer utakmice gledaju sa zakašnjenjem od samo 15 minuta, a ne u snimku u noćnim časovima istog dana kako je to uobičajena praksa u ovakvim situacijama", navodi se u saopštenju.

Iz BHRT-a su dodali i da će utakmice polufinala Svjetskog prvenstva u fudbalum koje je održava u Kataru, utakmice za treće mjesto kao i finale biti direktno emitovane na BHRT-u. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA