Skupština grada: Usvojen rebalans za ovu godinu i nacrt budžeta za narednu

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta od 72.375.675 KM, kao i Nacrt budžet za narednu godinu od 67.174.190 KM.

Skupština grada: Usvojen rebalans za ovu godinu i nacrt budžeta za narednu
FOTO: Bijeljina danas

Presjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je novinarima da će, prema svim proračunima, rebelansom biti dovoljno sredstava za isplatu svih zaposlenih u Gradskoj upravi bilo na neodređeno i određeno vrijeme ili po drugom osnovu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Usvojen je zaključak u kojem piše da Skupština grada konstatuje da je gradonačelnik, kao poslodavac, prekoračio dozvoljene budžetske stavke kada je riječ o rashodima za lična primanja. Na osnovu svih podataka koje imamo iz Poreske uprave, iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave, iz Odjeljenja za finansije, Skupština je to danas konstatovala kao grubo kršenje zakona od poslodavca", rekao je Đurđević.



On je naglasio da je zbog toga prebačen predviđeni iznos za plate, te da je traženo od svih nadređenih institucija i ustanova da ubrzaju rad u predmetu za koji je podnesena krivična prijava, a što je bio prijedlog SDS-a.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je i Klub odbornika SDS-a i Klub PDP-a podržao ovakav zaključak da je došlo do grubog kršenja zakona od Gradske uprave u pogledu zapošljavanja radnika", rekao je Đurđević.

On je dodao da je koalicija "Dogovor za Bijeljinu" podržala zaključak koji je predložio Klub odbornika SDS-a tako da su ova dva zaključka donesena jenoglasno.



"Nacrt odluke o budžetu grada Bijeljina za 2023. godinu je, takođe, usvojen nakon brojnih pitanja, diskusije, rasprave i mnogo nekih ukazivanja na razne nelogičnosti. U ovoj fazi ne možemo mijenjati taj nacrt, a donijeli smo odluku o usvajanju u interesu svih naših građana, te sada ide u javnu raspravu", rekao je Đurđević dodavši da na taj način biva izbjegnuto privremeno finansiranje.

On je ukazao na dobar rad Skupštine grada, na iskazanu dobru volju, izdignutost iznad političkih podjela.

"Ni u jednoj lokalnoj zajednici, laokalnom parlamentu, odgovorno tvrdim, ne postoji ovakvo usvajanje budžeta, kapitalih dokumenata, strategija. Nijedna druga skupština nije dozvolila gradonačelniku da može da relocira pet odsto sredstava, što umnogome olakšava rad Gradske uprave. Mi smo to u prethodne dvije godine dozvolili", istakao je Đurđević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



On je naveo da izvještaj o izvršenju budžeta za prethodnih devet mjeseci odbornici nisu usvojili iz istih razloga zbog kojeg nisu prihvatili ni izvještaje o izvršenju budžeta za prva tri, prvih šest mjesci.

"Ono što je navedeno u izvještaju crno na bijelo od Odjeljenja za finansije i kao takvo upućeno u Gradsku upravu u proceduru od gradonačelnika jeste da su probijene stavke budžeta svi, odnosno većina tekućih rashoda, a da je mala realizacija gdje su kapitalni rashodi u pitanju", rekao je Đurđević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI