Tradicionalna humanitarna akcija za socijalno ugroženo stanovništvo

Centar za socijalni rad Bijeljina i bijeljinska organizacija Crvenog krsta tradicionalno organizuju humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, sa ciljem podjele prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu.

Tradicionalna humanitarna akcija za socijalno ugroženo stanovništvo
FOTO: Srna

Direktor Centra za socijani rad Bijeljina Milorad Sofrenića rekao je na konferenciji za novinare da počinje i ovogodišnja, 12. po redu akcija koja se pred praznike organizuje zajedno sa gradskim Crvenim krstom. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Na ovaj način animiramo privredne subjekte, upućujemo im pozivno pismo, svima njima - privrednim organizacijama, privatnicima, svi ljudima dobre volje koji imaju mogućnost i želju da se odazovu na poziv, kako bismo iskupili što više sredstava i obezbijedili što veći broj paketa za socijalno-ugraženo stanovništvo za predstojeće praznike", rekao je Sofrenić i zahvalio dugogodošnjim sponzorima.

On je izrazio očekivanje da će u narednih dvadesetak dana biti iskupljeno dovoljno sredstava kako bi se ugrožene porodice, kojih ima oko 500 evidentiranih, na tren obradovale.

"Oko 50 pečenica za božićne praznike već imamo obećano od naših redovnih sponzora", rekao je Sofrenić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sekretar Crenog krsta Bijeljina Aleksandar Savić istakao je da su dosadašnje akcije bile uspješne i da u ovogodišnjoj za cilj imaju 200 i više paketa da bi izrazito socijalno ugrožene porodice obezbijedili za praznike.

"Sarađujemo veoma dobro sa Centrom za socijalni rad, a očekujem da ćemo je i dalje unapređivati u vidu realizacije zajedničkih projekata kako bi pomagali najugroženijim licima starijim od 65 i koji žive sami. Napravili smo već neke dogovore za te projekte", rekao je Savić novinarima.

On je dodao da, kada je riječ o Narodnoj kuhinji u gradu, svaki dan obezbjeđuje 260 obroka, te da su Centar za socijalni rad i bijeljinska organizacija Crvenog krsta ovom animacijom dobrih ljudi možda uspjeli i da pojačaju ovu pomoć.

Savić je izrazio nadu da će zajedno sa Centrom za socijalni rad u narednoj godini pokušati da povećaju broj obroka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

196 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI