Gradska skupština jednoglasno usvojila zaključak: Gradonačelnik grubo prekršio zakon

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Gradska skupština jednoglasno usvojila zaključak: Gradonačelnik grubo prekršio zakon
FOTO: Ilustracija

"Poštovani, obavještavamo Vas da je na jučerašnjoj 17. redovnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina jednoglasno usvojen zaključak kojim je Skupština grada konstatovala da je od strane Gradonačelnika, kao poslodavca, došlo do značajnog prekoračenja predviđenog iznosa rashoda za lična primanja u GrU Bijeljina koja su odobrena prilikom usvajanja budžeta grada Bijeljina za 2022. godinu, te da je na osnovu dokumentacije dobijene od strane Odjeljenja za finansije grada Bijeljina, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Poreske uprave Republike Srpske - Bijeljina, jasno da je do toga došlo grubim kršenjem zakona od strane Gradonačelnika, prije svega kršenjem člana 69. Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske koji glasi ,,Ukupan broj zaposlenih na određeno vrijeme i lica angažovanih po drugim osnovima u gradskoj, odnosno opštinskoj, upravi ne može biti veći od 10% zaposlenih na neodređeno vrijeme“, a što je prouzrokovalo ozbiljnu finansijsku štetu za budžet grada Bijeljina.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Skupština grada Bijeljina traži od svih nadležnih organa pred kojima se vode postupci hitno postupanje u ovim predmetima i utvrđivanje odgovornosti za kršenje zakona. 

Kao što je već navedeno, zaključak su podržali svi prisutni odbornici i odbornički klubovi u Skupštini grada Bijeljina, bilo da djeluju kao pozicija ili opozicija (dakle, i oni iz PDP-a i SDSa), a isti će biti proslijeđen svim nadležnim institucijama na dalje postupanje. "

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA