Akcija “Tiket”: 11 osoba osumnjičeno zbog kladioničarskih prevara, pretresi širom Srpske

U akciji kodnog naziva “Tiket”, MUP Republike Srpske je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje sproveo kriminalističku istragu u okviru koje se 11 osoba sa područja Trebinja, Foče i Čajniča sumnjiči da su počinila krivična djela prevara.

Akcija “Tiket”: 11 osoba osumnjičeno zbog kladioničarskih prevara, pretresi širom Srpske
FOTO: SCREENSHOT

Obavljeni su i pretresi na 11 lokacija u spomenutim gradovima i opštinama. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršnjem navedenih krivičnih djela, a policija je otkrila i čitav modus operandi po kojem su djelovali osumnjičeni, dok je protivpravna imovinska korist nastala ovim krivičnim djelima više od 100.000 КM.

Uhapšeno je osam od 11 osumnjičenih, dok su tri osobe bile nedostupne. Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu.

“Osumnjičeni su navedena krivična djela počinili tako što su se, u proteklom vremenskom periodu, putem profila na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima. Pomoću aplikacija za komunikaciju putem interneta (''Viber'', WhatsApp'', ''Messenger'') su stupali u kontakt sa oštećenima iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja, te su ih lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, držali u zabludi, u pogledu toga da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima”, saopšteno je iz MUP-a RS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osumnjičeni su navodili oštećene da, putem servisa za slanje novca ''Western Union'', ''RIA-e money transfer'', ''Međunarodna poštanska uputnica'' i ''Moneygram'', uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja, na ime lica koja su angažovana za te potrebe, kao i na imena samih osumnjičenih.

Po uplati novca, oštećeni su u daljnjoj komunikaciji održavani u zabludi da su ostvarili dobitak na kladionici (osumnjičeni su im slali fotografije falsifikovanih dobitnih tiketa i uplatnica novca na ime oštećenih) te im je, u ime različitih izmišljenih troškova i provizija za slanje novca, traženo da uplate još novca.

“Apelujemo na građane da prilikom komunikacije na društvenim mrežama budu oprezni i ne vjeruju osobama koje kreiraju profile na kojima objavljuju fotografije novca, nakita, navodno dobitnih tiketa, kao i izjava osoba, koje su navodno ostvarili novčani dobitak sarađujući sa njima. Naglašavamo da se u ovim slučajevima uvijek radi o pokušaju prevare”, podvukli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA