Makron mladima u Francuskoj obećao besplatne kondome

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavio je da će država omogućiti besplatne kondome stanovništvu starosti između 18 i 25 godina. U pitanju je nastojanje vlasti da obuzda seksualno prenosive bolesti i neželjene trudnoće.

Makron mladima u Francuskoj obećao besplatne kondome
FOTO: Depositphotos

Francuski predsednik je rekao da će u apotekama kondomi biti besplatni za mlade od 18 do 25 godina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„To je mala revolucija za kontracepciju“, objavio je Emanuel Makron tokom zdravstvene debate sa mladim ljudima u predgrađu Poatjea, u zapadnoj Francuskoj.

Ovaj potez uledio je nakon što je vlada ove godine ponudila besplatne kontraceptivne pilule ženama mlađim od 25 godina, proširujući akciju na mlađe od 18 godina kako bi se predupredilo da mlade žene prestanu da uzimaju kontracepciju jer ne mogu da je priušte.

Nacionalni zdravstveni sistem već nadoknađuje troškove kondoma ako ih prepiše lekar ili babica, što je mera namenjena borbi protiv širenja side i drugih polno prenosivih infekcija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Govoreći o seksualnom obrazovanju predsednik Francuske je istakao: „Nismo baš dobri po ovom pitanju. Stvarnost je veoma, veoma različita od teorije. To je oblast u kojoj moramo mnogo bolje obrazovati naše nastavnike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA