Predizborni skup SNSD-a u Glogovcu i Čardačinu

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović ocijenio je nedopustivim da se borcima i ratnim vojnim invalidima u ovom gradu po stranačkoj pripadnosti vrši podjela boračkog dodatka, da je u Semberiji gotovo 70 odsto puteva neasfaltirano, a da Ekološka deponija u gradu predstavlja, prije svega, obično smetlište.

Predizborni skup SNSD-a u Glogovcu i Čardačinu

- Navodeći niz argumenata o lošem radu lokalne vlasti, Milovanović je sinoć na predizbornom skupu u Glogovcu kod Bijeljine podsjetio da je u prethodnom periodu republička vlast samo za stambeno zbrinjavanje, liječenje i školovanje boraca i ratnih vojnih invalida izdvojila više od 13 miliona KM, a za infrastrukturu u Semberiji, uključujući bolnicu, zatvor i zaobilaznicu, više od 90 miliona KM.

"Vlada Republike Srpske u prethodnih nekoliko godina uložila je i u razne druge projekte u Semberiji ukupno 207 miliona KM, ali, zbog slabe komunikacije lokalne vlasti i njene inertnosti prema Vladi Srpske, izostao je i značajniji priliv sredstava", rekao je Milovanović i dodao da to pod hitno mora prestati.

On je podsjetio da je samo za podsticaje za unapređenje poljoprivrede iz budžeta Srpske izdvojeno više od 70 miliona KM, ali da posebno u ovom segmentu lokalna vlast u Bijeljini i dalje ne izlazi sa inicijativama prema resornom ministarstvu.

Nosilac odborničke liste SNSD-a u Bijeljini Siniša Maksimović pozvao je sinoć birače u Glogovcu da 7. oktobra glasaju za SNSD, jer će ova stranka novim projektima sigurno donijeti boljitak narodu Semberije.

"Uvjeren sam da građani shvataju šta im to nudi i šta su to do sada dobili od SNSD-a, kao i da su odavno shvatili da sa dosadašnjom garniturom vlasti dalje nije moguće. Uvjeren sam, takođe, da vape za promjenama i da je veliki broj njih prepoznao pozitivne programe koje nudimo", rekao je Maksimović.

Maksimović, koji je i direktor Opšte bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini, podsjetio je da je Bijeljina od Vlade Srpske dobila i sredstva za izgradnju regionalne bolnice koja će biti među najsavremenijima u regionu.

"SNSD ulaže u zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu, a posebno vodi računa o socijalno ugroženom stanovništvu i to se ne može i ne smije zanemariti", poručio je Maksimović. Kandidat SNSD- a za odbornika u Skupštini grada Ljubo Maletić poručio je sinoć u Glogovcu da će se zalagati za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednim proizvođačima, prije svega, nastojeći da se sredstva iz Agrarnog fonda povećaju bar dvostruko.

"Zalagaću se da Agrarni fond, umjesto dosadašnjih milion i po KM, bude bar tri miliona KM, kako bi svaki poljoprivrednik dobio svoj dio kolača", rekao je Maletić. Na predizbornom skupu u Glogovcu mještanima su se predstavili kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini grada LJubo Maletić, Marica Ješurić i Žarko Marković.

- Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović poručio je večeras u Mjesnoj zajednici Čardačine da su Semberiji potrebne promjene i da građani više ne smiju dozvoliti da se grad Bijeljina iz godine u godinu sve više zadužuje. Milovanović je rekao da je Bijeljina grad čiji je budžet drugi po veličini u Republici Srpskoj, a da su u sve kapitalne projekte ulagana sredstva dobijena iz kredita.

"Mi želimo totalno drugačiji način potrošnje budžetskih sredstava, jer su to sredstva građana Semberije", rekao je Milovanović.

On je pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore i konačno kažu ne lošem odnosu vlasti, koji traje skoro dvije decenije, a da svoj glas povjere njemu i kandidatima sa odborničke liste SNSD-a.

"Ovo je veoma važno jer ćemo, kada preuzmemo vlast osvojivši većinu u lokalnom paralamentu, a u saradnji sa Vladom Republike Srpske, imati šansu da našem gradu i sugrađanima obezbijedimo ljepši i sigurniji život", rekao je Milovanović.

Nosilac odborničke liste Siniša Maksimović rekao je da su se kandidati za odbornike SNSD-a u Skupštini grada, obilazeći mjesne zajednice u Semberiji i predstavljajući plan i program rada, susreli sa velikim brojem ljudi sa teškim kardiovaskularnim oboljenjima i sa malignitetima.

Maksimović, koji je i direktor Opšte bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini, istakao je da će ovi podaci predstavljati značajan zadatak za ljekare koji se nalaze na odborničkoj listi, ali i za ostale.

"Kada preselimo u novu bonicu imaćemo i angio-salu koja je od izuzetnog značaja za dijagnostiku kardiovaskularnih bolesti, a od prostora koji ostaje u staroj bolnici formiraćemo centar za palijativnu njegu, posebno za pacijente koji su u terminalnoj fazi malignih bolesti", obećao je Maksimović.

Maksimović je ukazao da kandidati za odbornike, koji su ljekari, mogu uticati i na mnoge druge probleme u pogledu zdravlja ljudi. Mještanima Čardačina večeras su se predstavili kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Ljubo Maletić i Žarko Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA