Priče o naručenim istragama politički marketing

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je Srni da pojedini političari neodmjerenim izjavama pokušavaju da minimiziraju rezultate istraga i uspjeh pojedinih policijskih akcija.

Priče o naručenim istragama politički marketing

Vasić kaže da su insinuacije o navodnim naručenim policijskim istragama politički marketing, te ističe da to nema veze sa stvarnošću.

"Šta i kako radi policija Republike Srpske najbolje pokazuju rezultati. To što pojedini političari neodmjerenim izjavama pokušavaju minimizirati rezultate istraga i uspjeh naših pojedinih akcija stvar je politike", rekao je sinoć Vasić.

On ističe da je MUP Republike Srpske najbolja agencija na ovim prostorima kada je riječ o procesuiranju djela opšteg i privrednog kriminaliteta, a posebno organizovanog koji istražuje puno više nego drugi.

"Mi radimo samo sa onim što se stvarno dešava. Da smo mogli naručiti istrage o primanju i davanju mita ne bi dozvoljavali da nas prozivaju i kažu da nema takvih istraga, s obzirom da su istrage takvog tipa vrlo zahtjevne, a sankcije zanemarive", rekao je Vasić.

On je naglasio da policija Republike Srpske troši ogroma sredstva i resurse, ali ne da bi se bavila nekim podmetnutim, izmišljenim predmetima, nego da bude blagovremeno i adekvatno prisutna u momentu izvršenja djela, a posebno ako je riječ o korupciji.

"U tom slučaju nam je bitno da možemo reagovati i obezbijediti dokaze", rekao je Vasić.

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je juče da na čelu operacije hapšenja funkcionera Socijalističke partije stoji Miloš Čubrilović - Čubri, te da paralelno vodi određene strukture MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA