Teodora Terzić iz Bijeljine pobjednik bogojavljenskog plivanja FOTO

Dvadesetdvogodišnja Teodora Terzić iz Bijeljine pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst koje je danas organizovano na rijeci Savi u Brčkom.

Teodora Terzić iz Bijeljine pobjednik bogojavljenskog plivanja FOTO
FOTO: ebrcko/Srna

Teodora, koja je bila jedina žena među 66 učesnika, osvojila je zlatnik i ponijela titulu viteza časnog krsta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Teodora, koja je student treće godine Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, rekla je novinarima da se prijavila za takmičenje na nagovor rođaka, te da se za bogojavljensko plivanje pripremala zajedno sa njim mjesec dana.

"Osjećaj je neopisiv. Ovo mi je prvi put da učestvujem na bogojavljenskom plivanju. Nadam se da neće biti i posljednji. Hvala svim učesnicima i organizatorima", rekla je Terzićeva novinarima.



Učesnik bogojavljenskog plivanja Marko Tomić iz Bijeljine istakao je da mu je ovo drugi put da učestvuje na bogojavljenskom plivanju i da je lijepo što su svi učesnici prepustili djevojci da prva dopliva do Časnog krsta, te da tu praksu treba nastaviti.

Draško Đurić, predsjednik Plivačkog kluba "Atos" iz Brčkog, koji je jedan od organizatora bogojavljenskog plivanja u tom gradu, rekao je da ovaj klub zajedno sa drugim klubovima i udruženjima čiji rad je vezan za rijeku bio zadužen za bezbjednost učesnika na vodi, te da je plivanje prošlo bez problema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Đurić je napomenuo da maloljetna lica nisu imala prava da učestvuju u plivanju.

Mario Babić, koji je učestvovao u organizaciji bogojavljenskog plivanja, podsjetio je da se ova manifestacija u Brčkom organizuje desetu godinu za redom, i da je tradicija nastavljena nakon sedmodecenijske pauze.

Organizator bogojavljenskog plivanja u Brčkom je Crkvena opština u saradnji sa brojnim udruženjima građana, a pokrovitelj je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić.



Bogojavljenskom plivanju, koje je održano na gradskom izletištu Ficibajer, na obali rijeke Save, prethodila je liturgija i litija kroz grad, Bulevarom mira do Ficibajera. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA