Venčanje na Sejšelima - tamo gde snovi postaju stvarnost

Sejšeli su država sa 115 ostrva u Indijskom okeanu. Neka ostrva su nastala od korala, a druga su nastala kada su se ružičaste granitne gromade podigle iz dubina okeana. Baš te džinovske gromade i nestvarne plaže kao sa razglednica su ono što ih čini poznatim.

Venčanje na Sejšelima -  tamo gde snovi postaju stvarnost

Sejšeli se često upoređuju sa rajem na zemlji, posebno za ronioce, jer je vreme skoro uvek pogodno za ronjenje. Temperatura vazduha ne pada ispod 26°C i ne prelazi 32°C, voda je 28°C tokom cele godine i nema vetrova. Ne postoji posebna kišna sezona, tako da možete da ih posetite bilo kada. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ako posetite ova ostrva koristeći samo organizovane transfere u organizaciji turističkih agencija i sve vreme provedete na teritoriji hotela, sve što ćete videti su plaže nadrealne lepote i bujne džungle. Međutim, ako napustite bezbednost svog hotela, imaćete potpuno drugačiji doživljaj. Možete videti pse lutalice i piliće kako slobodno trčkraju na ulici, kao i vrlo jednostavno lokalno stanovništvo.

Priroda je neverovatno lepa na Sejšelima. Prozirna voda sa bogatim morskim svetom i netaknutim koralima, džungla puna ptica, privuče oko 200.000 turista godišnje. Svake godine se ovde venča hiljadu parova iz inostranstva, dok se u domaćim brakovima godišnje sklapa pet stotina. Jasno je zašto su Sejšeli postali poznati kao destinacija za venčanja i medeni mesec.

Zašto se venčati u inostranstvu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nema te devojčice koja ne sanja o danu svog venčanja – haljini princeze, proslavi u zamku sa stotinama gostiju. Kasnije u životu shvatite da na ovaj način venčanje može postati slavlje za druge, a ne za nas. Što više razmišljate o tome, možda dođete do zaključka da tradicionalna venčanja uopšte nisu za vas. Poklapanje boje salveta sa đonom cipela zaista nije nešto što sve nas interesuje. A možda vaši planovi ne uključuju tradicionalne običaje i uvek isti muzički repertoar. Građanska ceremonija gde matičarka čita čuvene reči Duška Radovića da „brak treba ljubomorno čuvati“ možda vam je u potpunosti dosadila i potpuno je legitimno da želite nešto drugačije.

Ideja o destinacijskom venčanju je nastala upravo zbog vraćanja korenima u ceremoniji venčanja. Ceremonija venčanja treba da odražava ljubav i zavete koje mladenci jedni drugima daju za ceo život, kao i da bude jedno romantično iskustvo bez stresa. Ako na sve dodamo i to da se venčanje na Sejšelima priznaje u većini evropskih zemalja, nema boljeg razloga da ceremoniju i medeni mesec organizujete baš ovde.

Venčanje na Sejšelima

Hoteli na Sejšelima nude poseban paket usluga za one koji su odlučili da u okviru hotela, na plaži, obnove zavete ili organizuju ceremoniju. Na zajedničkom sastanku sa organizatorom usaglasite šta želite, a potom je sve u rukama veštih službenika. Veliko iskustvo u organizacijama znači samo jedno – venčanje bez apsolutno nikakvih briga, razrađeno do najsitnijih detalja.

Fotografije, romantična večera pod zvezdanim nebom, muzika, latice od ruža na krevetu, šampanjac – toliko je sve do detalja isplanirano, baš onako kako želite, da ćete imati utisak kao da vam neko čita misli!

Medeni mesec na Sejšelima: Praslin

Dobra stvar kod destinacijskih venčanja je što medeni mesec kreće – odmah! U zavisnosti da li želite da svoj odmor provedete u miru i opuštanju, ili aktivnostima i istraživanju, moći ćete da organizujete svoje dane po želji.

Ukoliko ste ljubitelj avantura i želite da do kraja istražite koralna ostrva koja su po tome najpoznatija na svetu, dobra ideja je da svoj medeni mesec nastavite na ostrvu Praslin.

Ostrvo Praslin ima svetski poznatu UNESCO lokaciju Vallee de Mai. To je jedina lokacija na svetu gde raste endemski kokos coco de mer. To je ujedno i najveće seme biljke na svetu, još poznatije po svom specifičnom izgledu.

Na ovom ostrvu se nalazi i jedna od najlepših plaža na svetu, Anse Lacio. Ostrvo je idealno za uživanje i za istraživanje veoma bogatog morskog sveta.

Ukoliko ste ljubitelji gnjurenja i dubinskog ronjenja, imaćete prilike da uživate u spektakularnom pogledu na raže, pa čak i ajkule. Ovo je plaža na kojoj su dva turista napadnuta 2011. godine i nakon toga nakratko je zabranjeno kupanje na ostrvu. Ovo su bili jedini napadi ajkula u mnogo godina, a govorilo se da ajkula nije bila lokalna. Iako ove informacije koje čujete na ostrvu mogu da deluju zabrinjavajuće, dobri poznavaoci prilika će vam reći da je to bio izolovani slučaj i da nema mesta strahovima i brizi.

Podvodni svet u Indijskom okeanu jednostavno oduzima dah! Videćete bele ajkule, kornjače i murine. Tu je i jato raža i na hiljade šarenih riba. Nažalost, lokalni vodiči kažu da, premda se oktobar-novembar čini idealnim mesecom za uočavanje kit-ajkule, njih već godinama nema u blizini ostrva.

To je još jedan razlog zbog čega su Sejšeli tako ekskluzivna destinacija. Iz želje da sačuvaju svoju prirodnu sredinu i bogati biodiverzitet, nešto višim cenama namerno odbijaju masovni turizam, postajući tako destinacija za retke.

Praktične informacije

Organizacija venčanja na egzotičnoj destinaciji je lakša jer ne morate da zadovoljavate tuđe ukuse, ali svakako treba biti dobro obavešten. Evo nekoliko informacija koje vam mogu biti od koristi ako dolazite na Sejšele.

· Valuta: rupija Sejšela, 1 EUR=16 rupija. Gotovo svuda možete platiti evrima. Kartice se ne prihvataju na svim mestima, mnogi bankomati ne prihvataju Maestro kartice.

· Najviše je turista iz Nemačke, Francuske, Rusije, Italije i Južne Afrike

· Posebna upozorenja: zabranjeno sakupljanje ugroženih vrsta (uključujući biljke, školjke), kupovina predmeta od ugroženih vrsta. Sa Coco de Mer morate biti oprezni, prilikom kupovine morate imati i dozvolu da biste mogli da ga iznesete iz zemlje. Brzo pada mrak i nema mnogo uličnih svetiljki, tako da je baterijska lampa neophodna.

· Legalizaija venčanja. Ovo je definitivno drugačije za svaku zemlju, ali možete da se posavetujete sa vašom turističkom agencijom gde ćete dobiti kompletne informacije za svaku destinaciju koju odaberete.

· Pre venčanja morate proveriti da li u toj zemlji nema verskih prepreka za sklapanje braka. Maldivi, na primer, nude ceremoniju obnavljanja zaveta, ali to nije pravo venčanje.

· Ceremoniju možete sami da koordinirate, ali je opet lakše preko agencije. Na kraju, to su ljudi sa iskustvom i možete biti sigurni da ništa neće biti preskočeno, zaboravljeno ili zanemareno.

· Najkasnije dva meseca unapred morate poslati na Sejšele prevedene i notarski odobrene kopije izvoda iz matične knjige rođenih i pasoša.

Ideja o romantičnom venčanju na egzotičnoj destinaciji sada može lako da postane stvarnost. Ako su vam dosadila skupocena odela, uštogljeni autfit, običaji i tradicionalno venčanje, i želite da za venčanje budete bosi i slobodni, na rajskoj destinaciji, ne razmišljajte više - Sejšeli su top destinacija gde se stvaraju najlepše uspomene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA