Visok stepen frekvencije saobraćaja u gradu

Koordinator Saveza ekoloških snaga Bijeljina Snežana Jagodić Vujić rekla je da je poražavajuću činjenica da većina motornih vozila u gradu služi za prevoz jednog putnika, odnosno samo vozača.

Visok stepen frekvencije saobraćaja u gradu

"Preporuka EU za udruženo korištenje motornih vozila i upotrebu bicikala i vlastitih nogu u centru grada ostala je daleko iza nas. Većina motornih vozila bespotrebno kruži kroz centar grada", rekla je Srni Jagodić Vujić nakon što je urađen monitoring frekvencije saobraćaja u Bijeljini.

Ona je navela da je u jednočasovnom monitoringu obavljenom za vikend na dva mjesta u najužem centru grada saobraćalo 1.518 vozila što je u odnosu na prošlu godinu kada je zabilježeno 1.553 vozila neznatno manji broj.

"U istom vremenskom periodu ove godine izmjeren je neznatno manji broj vozila mjerene frekvencije saobraćaja vjerovatno zbog rekonstrukcije nekih od ulica u najužem centru grada i preusmjerenja vozača u druge ulice. To je poražavajuća činjenica", rekla je Snežana Jagodić Vujić.

U obavljanju aktivnosti monitoringa povodom 22. septembra, Međunarodnog dana bez automobila, obavljen je monitoring frekvencije saobraćaja u koji su bili su uključeni i članovi Ekološke patrole Saveza ekoloških snaga Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA