Sveti Sava svečano obilježen u školama na Majevici

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima na Majevici.

Sveti Sava svečano obilježen u školama na Majevici

Svečano je bilo i u Srednjoškolskom centru „Vuk Karadžić“ Lopare gdje su lomljenju slavskog kolača, između ostalih, prisustvovali predstavnici opštinske vlasti i lokalni privrednici. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slavski kolač je slomljen u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Lopare, uz bogat kulturno-zabavni program koji su priredili učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove.

Direktor Osnovne Škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić je, na proslavi Savindana, najavio da će pomenuta obrazovna ustanova ove godine proslaviti stotinu godina od osnivanja, te da su pripreme za taj jubilej u završnoj fazi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Svima bih poželio srećnu slavu Svetog Savu i da budemo svaki dan svetosavci, a ne samo na današnji dan“, rekao je Lukić.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je istakao da lokalna zajednica pomaže sve obrazovne ustanove, a za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola su obezbijeđeni besplatni udžbenici.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Želimir Nešković je istakao da je škola „Sveti Sava“ djelimično u novom ruhu, te da je urađena fasada i stolarija na objektu, asfaltirano dvorište i sportski tereni.

Školska slava je, uz bogat kulturno-zabavni program, proslavljena i u Osnovnoj školi „Veljko Čubrilović „ Priboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA