Školsku slavu proslavili u Donjoj Trnovi: Mladi naraštaji s ponosom nose snagu Svetosavlja

U Osnovnoj školi "Filip Višnjić" u Donjoj Trnovi tradicionalno i uz puno ljubavi i radosti juče je proslavljena školska slava Sveti Sava.

Školsku slavu proslavili u Donjoj Trnovi: Mladi naraštaji s ponosom nose snagu Svetosavlja

Lomljenjem slavskog kolača i prigodnim svečanim programom u prisustvu nastavnog i stručnog osoblja škole, učenika, roditelja, penzionisanih radnika ove škole, predstavnika institucija opštine Ugljevik i predstavnika RiTE Ugljevik obilježen je Savindan. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kumovi slave su bili gospodin Simo Stakić i gospodin Branislav Đokić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sveštenik i vjeroučitelj ove škole, Vedran Bardak je čestitao školsku slavu direktoru škole, kumovima, nastavnom i stručnom kadru i učenicima uz želju da još dugo proslavljaju i slave našeg najznačajnijeg prosvjetitelja.

Direktor škole Vujo Marković se u svom obraćanju zahvalio kumovima slave i svim gostima što su svojim prisustvom uveličali i uljepšali svečanost, a posebno se zahvalio učenicima i istakao da su oni najdragocjeniji sloj našeg društva.

Svečani program je otvorio školski hor Himnom Svetom Savi, a potom su učenici kroz različite recitacije, igrokaze i horsko izvođenje pjesama predstavili lik i djelo Svetog Save i poručili da mladi naraštaji s ponosom nose snagu Svetosavlja.

"Carevaše nekad neznanje i beda,
carevaše nekad, danas slika bleda.
Ko ne vidi, neka pogleda,
ovu zlatnu decu, đake prvog reda."

Piše: Tatjana Petrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA