Uručene Svetosavske nagrade za 40 istaknutih vaspitača, nastavnika i bibliotekara

U Banjaluci je večeras održana svečana manifestacija "Naši učitelji" na kojoj su uručene ovogodišnje Svetosavske nagrade za 40 istaknutih vaspitača, nastavnika osnovnih i srednjih škola, stručnih saradnika i bibliotekara u Republici Srpskoj.

Uručene Svetosavske nagrade za 40 istaknutih vaspitača, nastavnika i bibliotekara

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je Srni da je večerašnja manifestacija kruna prethodnih dešavanja povodom školske slave Sveti Sava.

Stojičićeva je izrazila očekivanje da će nagrađeni nastavnici, učitelji i vaspitači stečeno znanje prenijeti dalje mladim kolegama.

"Nadam se da će naše vaspitanje i obrazovanje sigurno i dalje biti na visokom nivou. Sljedeće godine očekujemo buduće nagrađene učitelje u Republici Srpskoj", rekla je Stojičićeva. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Dobitnik Svetosavske nagrade i magistar muzičke teorije iz Bijeljine Milena Zelenović rekla je Srni da joj je posebna čast što joj je uručena najprestižnija nagrada koju može dobiti jedan prosvjetni radnik.

Zelenovićeva je zahvalila resornom ministarstvu, kolegama koji su je predložili za nagradu, ali i učenicima koji su joj, kako je istakla, bili dodatni vjetar u leđa.

"Zahvaljujući svima njima i našim takmičenjima, te dugogodišnjem radu, dobila sam Svetosavsku nagradu. Bez učenika nema dobrog profesora, a bez dobrog profesora nema dobrog učenika", rekla je Zelenovićeva večeras Srni.



Dobitnik Svetosavske nagrade i vaspitač u predškolskoj ustanovi iz Dervente Gordana Simić rekla je Srni da je prestižna nagrada kruna dostignuća u radu, koja prosvjetne radnike obavezuje da budu još bolji i odgovorniji.

"Mi vaspitači slušajući djecu i osluškujući njihove potrebe koje su nam prioritet postižemo najbolje rezultate. Hvala resornom ministarstvu, republičkom Pedagoškom zavodu i Republici Srpskoj što su prepoznali kvalitet rada među nama jednakima i izabrali nas", poručila je Simićeva.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, te medaljona sa likom Svetog Save, djelo akademika Milivoja Unkovića, podrška je resornog ministarstva i zahvalnost društva za ulogu prosvjetnih radnika u vaspitanju i obrazovanju djece.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i ove godine je poklonio svim dobitnicima knjigu - "Roman o Londonu" Miloša Crnjanskog. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA