USPJEŠNA LOVNA SEZONA Udruženje “Partizan” iz Donje Trnove organizovalo lovačko veče

Tradicionalno lovačko veče Udruženja "Partizan" iz Donje Trnove kod Ugljevika sinoć je okupilo 330 lovaca u Svečanom salonu “Torlaković”.

USPJEŠNA LOVNA SEZONA Udruženje “Partizan” iz Donje Trnove organizovalo lovačko veče

Predsjednik udruženja Čedo Lujanović rekao je da su lovci ispunili ovogodišnji plan te istakao da im je sezona bila uspješna. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Sve nas lovce okupila je ljubav prema lovu a najviše druženje koje krasi naše udruženje-rekao je Lujanović.

On je dodao da Lovačko udruženje "Partizan" postoji više od četiri decenije.

-Naše udruženje broji 250 lovaca. Imamo četiri sekcije a naše lovište se prostire na 4.700 hektara zemlje-naveo je Lujanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U ime predsjednika Lovačkog Saveza Republike Srpske Save Minića ugljevičke lovce pozdravio je sekretar saveza Živojin Lazić napomenuvši da u Srpskoj ima više od 25.000 lovaca.

-Lovački savez Republike Srpske preuzeo je obavezu da zajedno sa ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske obezbjedi dio novčanih sredstava za podsticaj lovačkim udruženjima. Izvršiće se kompletan pregled naoružanja u Republici Srpskoj a sve u cilju bezbjednosti lovaca- najavio je Lazić.

On je dodao da je u pripremi izrada brošure pod nazivom  “Etika ponašanja lovca u lovu” koja će biti dostavljena svim lovcima.

Lazić je istakao dobru saradnju sa institucijama Republike Srpske a posebno sa Tehničkim remontom  Bratunac /TRB/ koji je večeras donirao lovačku pušku mladoj lovkinji Mileni Mićić iz Donje Trnove.

Mićićeva ima 25 godina a lovstvom se bavi nepune dvije godine.

Za prisutne je priređena i lovačka tombola čiji je nagradni fond iznosio 8.000 KM.

Glavnu nagradu – lovačku pušku donirao je načelnik opštine Vasilije Perić koji je ocijenio dobrom saradnju sa svim lovačkim udruženjima na području ove podmajevičke opštine.

-Lovstvo je značajna privredna, turistička i rekreativna djelatnost.Opština Ugljevik je značajno uključena u ovu djelatnost-rekao je Perić.

Lovci se prema Perićevim riječima bave zaštitom životne sredine na čemu im je zahvalio i najavio dalju podršku lovačkim udruženjima.

Dvije lovačke puške srećnim dobitnicima lovačke tombole je dodijelio predstavnik TRB, te po jednu pušku predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i Lovačko udruženje “Partizan” iz Donje Trnove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA