Predstavnici SUBNOR-a položili cvijeće na spomenik poginulim borcima

Predstavnici Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) i gradske administracije su povodom 24. septembra – Dana Bijeljine položili cvijeće poginulim borcima na spomenik ispred Osnovne škole "Sveti Sava".

Predstavnici SUBNOR-a položili cvijeće na spomenik poginulim borcima

Predsjednik SUBNOR-a Autonomne pokrajine Vojvodine Sveto Atanacković rekao je novinarima da je Bijeljina bila centar ustaničkog kraja, sa lošim okruženjem - domaćim izdajnicima, pa su borbe bile nemilosrdne zbog stradanja građana od dojučerašnjinh komšija.

Nakon polaganja cvijeća on je podsjetio da je Bijeljina bila u rukama partizana u avgustu 1943. godine, a potom je na današnji dan, 24. septembra, i konačno oslobođena.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić rekao je da će 24. septembar ostati u sjećanju naroda ovog kraja, te da će ovaj dan obilježavati i u narednom periodu.

"Smatram da su spomenici svjedoci nekog vremena. Nadam se da ćemo čuvati spomenike i sjećanje na borbu protiv najvećeg zla čovječanstva", rekao je Mićić.

Povodom Dana grada 24. septembra u 19.00 časova u Centru za kulturu biće održana svečana sjednica Skupštine grada Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA