Ako idete u Split na more, pripazite: Kazne za hodanje u kupaćem kostimu i po 150 EVRA

U Splitu je stupila na snagu nova odluka, prema kojoj je predviđena kazna od 150 evra za hodanje u kupaćim kostimima po gradu, kao i za korištenje alkohola na javnoj površini.

Ako idete u Split na more, pripazite: Kazne za hodanje u kupaćem kostimu i po 150 EVRA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Komunalnom odlukom, koja je stupila na snagu od početka godine, uveden je novi koncept propisanih zabrana koje se odnose isključivo na kulturno-istorijsko gradsko jezgro, odnosno zonu A, koja ima posebnu zaštitu, i na odredbe koje se odnose na područje cijelog grada. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. godine ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi golišavi turisti prošle su godine komunalnim redarima platili kazne od oko 250KM.

Kazna za šetanje psa bez povodca je 66,36 evra za fizičko lice.

Od bitnih izmjena uvedena je i zabrana postavljanja elektroakustičkih uređaja na terasama ugostiteljskih objekata u zoni A, što znači da se na tim mjestima ne mogu koristiti zvučnicima i pojačalima. Dopušteno je izvođenje muzike uživo bez elektroakustičkih uređaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ko se ne bude pridržavao tog pravila, kazniće se sa 1.320 evra, odgovorna osoba sa 300 evra, a fizičko lice sa 260 evra, prenosi portal Indeks.

Precizirana je i oprema terasa ugostiteljskih objekata koja se može postaviti, pa tako više neće moći biti ljuljački, kauča i sjedalica koji nisu u skladu s urbanom opremom, a tende i suncobrani moraju biti neutralne bež boje i bez reklama.

Novost je i da na javnoj površini oni koji nude brzu hranu ne mogu imati stolove i stolce.

Iz zone A uklanjaju se bankomati i kosci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA