Svetosavska nagrada ponovo u Tehničkoj školi: Najveće priznanje profesorici Ljubani Bišanović

Profesorici matematike Ljubani Bišanović dodijeljena je Svetosavska nagrada, najveće priznanje za prosvjetne radnike, na manifestaciji Naši učitelji u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci 28. januara 2023. godine.

Svetosavska nagrada ponovo u Tehničkoj školi: Najveće priznanje profesorici Ljubani Bišanović

Profesorica Bišanović je Prirodno-matematički fakultet završila 1985. u Sarajevu i već 39 godina radi sa nadarenim učenicima i osvaja priznanja kao njihov mentor na takmičenjima od regionalnog do državnog nivoa.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kao organizator matematičkog takmičenja Misliša sa Klubom mladih matematičara "Arhimedes" iz Beograda, te Kengur bez granica omogućila je talentovanim đacima Tehničke škole da znanje odmjere sa vršnjacima iz regiona i osvoje priznanja.

Autor je više stručnih radova: Peti stav o podudarnosti trougla, Umovanje, Nestandardne metode rješavanja matematičkih zadataka, Metode invarijanti...Kao svoj najveći uspjeh  profesorica Bišanović izdvaja "čast da uči kreativnu djecu koja uz nju stasavaju u dobre ljude, a potom i u dobre inženjere, programere", a to je za 39 godina rada postigla vjerujući da ljubav prema pozivu stvara nove dimenzije i slijedeći moto "Što više daš sebe, toliko je jak i sve jači odsjaj u njihovim očima i dušama".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U posljednje tri godine, otkad Ministarstvo prosvjete i kulture dodjeljuje Svetosavsku nagradu, ovo je treće priznanje za nastavni kadar Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 02:00

    15°C
  • 05:00

    14°C
  • 08:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

356 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 01. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI