Trninić: LJubiša Petrović svakoga dana pokazuje svoje pravo lice

"Otvoreno pismo podrške gradonačelniku Bijeljine LJubiši Petroviću, koje je građanima uputila moja kolegica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin, novi je politički pamflet s ciljem da se Petrović po svaku cijenu sačuva na poziciji gradonačelnika Bijeljine, da se o njemu stvori lažna slika dobrog čovjeka, ljekara, humaniste i velikog borca za narod protiv, kako u naslovu teksta stoji, „mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom“", naveo je u saopštenju Milan Trninić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina. U saopštenju se još navodi...

Trninić: LJubiša Petrović svakoga dana pokazuje svoje pravo lice

"Pažljivo sam pročitao tekst i u njemu nigdje nisam našao ovu uvredljivu konstrukciju iz naslova, pa se pitam, a pitam i uvaženu kolegicu Orašanin, ko daje naslove njenim otvorenim pismima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ako je riječ o gradonačelniku Petroviću, kolegica Orašanin treba da zna da je njen prijatelj i „saborac“ ovih dana posebno nervozan i osjetljiv na naslove tekstova u kojima mediji u Republici Srpskoj i Bijeljini bruje o revizorskom izvještaju o ozbiljnim kršenjima zakona u poslovanju gradonačelnika i gradske uprave, o nesavjesnom, nezakonitom i nenamjenskom trošenju narodnog novca, novca građana Semberije, probijanju budžeta Bijeljine za više od milion konvertibilnih maraka za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme i za naknade lica angažovanih po ugovoru o djelu.

Očigledno je da u tom revizorskom izvještaju ima svega i svačega, pa i elemenata za krivične prijave, pa bih toplo preporučio kolegici Orašanin da pročita taj izvještaj i stručno ga analizira. Siguran sam da bi idealna slika o gradonačelniku kao „borcu protiv kriminala“ i „mafijaške hobotnice“ iz naslova otvorenog pisma gospođe Orašanin bila sasvim drugačija. Možda bi kolegica Orašanin mogla da razmisli o tome da je njen „saborac“, gradonačelnik Petrović, njeno pismo instrumentalizovao za svoje potrebe, ciljeve i interese. Da razmisli i o onoj narodnoj – „Drž'te lopova, a lopov u kući!“, što je politička maksima i matrica po kojoj LJubiša Petrović više od dvije godine obmanjuje i vara građane Bijeljine.

Preporučujem kolegici Orašanin da, osim Izvještaja interne revizije o izvršenju budžeta Bijeljine za 2022. godinu, pročita i javno obraćanje gradonačelnika Petrovića putem društvenih mreža redakciji portala „Novi glas“ iz Bijeljine, u kome ih prijeteći obavještava da on lično prekida svaki vid komunikacije i saradnje s tim portalom. Istovremeno, bez ikakvih dokaza, gradonačelnik Petrović upućuje u toj objavi niz neosnovanih optužbi na račun tog bijeljinskog medija, vršeći očigledan politički pritisak na uređivačku politiku i to samo zato što su prenijeli tekst drugog portala u kome se istinito citiraju i prenose navodi iz pomenutog revizorskog izvještaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na taj način Petrović pokazuje svoje pravo lice, lice gradskog moćnika koji zloupotrebljava svoj položaj, prijeti medijima, nenamjenski i nezakonito troši narodni novac, bavi se promašenom politikom umjesto gradskom upravom, kapitalnim projektima i životom građana Bijeljine i Semberije. Tog i takvog Petrovića, koji je u paničnom strahu od opoziva i koji pravi sve veću štetu građanima Bijeljine, svakoga dana napuštaju bliski saradnici, baš kao i stranačke kolege i prijatelji, koji ne žele da slušaju neistine i učestvuju u sumnjivim radnjama gradonačelnika Petrovića, za koje optužuje druge. Kad sazna i spozna pravu istinu o Petroviću, učiniće to i kolegica Orašanin, kao i ogroman broj građana Bijeljine i Semberije, koji će na predstojećem referendumu poslati Petrovića u političku istoriju".

Milan Trninić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 02:00

    16°C
  • 05:00

    14°C
  • 08:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

144 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

359 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI