Miličević: SDS ulazi organizovano u ‘odbranu’ LJubiše Petrovića na opozivu

“O legitimitetu LJubiše Petrovića i SDS-a u Bijeljini, govori i pobjeda opozicije na Opštim izborima u tom gradu. SNSD uvijek kao razlog za pokretanje opoziva navede nesaradnju gradonačelnika sa skupštinskom većinom. Niko ne pokušava da kaže i da pokuša obrnuti tu situaciju, da je to ustvari nesaradnja skupštinske većine sa gradonačelnikom”, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Miličević: SDS ulazi organizovano u ‘odbranu’ LJubiše Petrovića na opozivu

„SNSD od Petrovića, kao i ostalih SDS-ovih načelnika i gradonačelnika zapravo očekuje potpunu poslušnost. Neupitno je da bi gradonačelnik podržao realne zahtjeve i projekte skupštinske većine, ali u slučaju Bijeljine, radi se o zahtjevima iracionalne prirode. Ako je budžet Grada Bijeljina ili neke opštine pod njihovom šapom, a da njime oni netransparentno upravljaju, čak i protivzakonito onda je to za njih saradnja“, pojašnjava Miličević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On navodi da je skupštinska većina u Bijeljini kao i u Tesliću prije referenduma 2019. godine u stvari interesna grupa kojoj odgovara da sve stave pod svoju kontrolu.

„Mi moramo imati jasnu decidnu politiku koja je potpuno drugačija od trenutne vlasti u Republici Srpskoj. SDS je najveći opozicioni faktor u Republici Srpskoj i ona kao takva hoće da bude mjesto i osovina okupljanja svih opozicionih snaga. U “odbranu” LJubiše Petrovića SDS ulazi organizovano i sa fokusom na sprečavanje manipulacija u izbornom procesu“, kazao je predsjednik SDS.

“Na kraju krajeva, opet po ličnom iskustvu iz 2019. mogu reći da nismo odbranili ono što je bilo u kutijama 2019. u martu ovdje u mojoj opštini, bez obzira na to što smo dobili opoziv sa +4000 glasova mi bismo u roku od 24 sata izgubili tu prednost. Tako ćemo raditi i u Bijeljini”, najavio je on ističući da od kolega iz opozicije ne očekuje samo političku podršku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Tu političku podršku će pružiti stranački lideri i već je pružaju. Međutim postoji nešto što je uz to, rekao bih čak i važnije, to je sama organizacija infrastrukture i stranačke i one druge koja će propratiti čitav proces do onog dana, a i po završetku referenduma, to je tehnika, to je infrastruktura, to su posmatrači. To je mnogo mnogo ljudi koji tamo treba da budu na terenu i to je mnogo važnija podrška”, rekao je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA