Petorka optužena za šverc cigareta vrijednih više od 100.000 KM

  • BiH
  • 31. Jan 2023.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet osoba kojom ih tereti za neovlašćen promet cigaretama bez akciznih markica u vrijednosti većoj od 100.000 KM.

Petorka optužena za šverc cigareta vrijednih više od 100.000 KM

Optuženi su Ranko Vuković (54), Vedran Vuković (42),  Slavomir Pejović (49), Nedeljko Mijović  (48) svi iz Foče, te Nedeljko Šarenac (53) iz Visokog.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Optužnica ih tereti da su zajedno učestvovali u prevozu cigareta koje nisu obilježene markicama radi dalje prodaje i sa ciljem ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. Kako se navodi u optužnici,  veću količinu cigareta s nabavili Šarenac i Ranko Vuković.

Optuženi su cigarete transportovali širom BiH u više navrata u količinama od 2.500 do 9.850 kutija. Ukupno su pokušali da prokrijumčare 23.850 kutija cigareta vrijednih više od 100.000 KM radi dalje prodaje, ali su ih otkrili i u tome spriječili sližbenici Granične policije BiH i drugih nadležnih agencija za provođenje zakona

Optužene terete da su nezakonito stavljali u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH. Na taj način su počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Optužnica je proslijeđena sudu BiH na potvrđivanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA