Vlast se plaši promjena zbog otkrivanja malverzacije u KK "Panteri"

Savez za demokratsku Srpsku /SzDS/ u Bijeljini upozorio je juče na korupciju u lokalnoj vlasti, navodeći da su funkcioneri SDS-a kaznili otkazima glavnog trenera i najtrofejnijeg takmičara Karate kluba "Panteri", koji su ukazali na malverzacije u ovoj sportskoj organizaciji.

Vlast se plaši promjena zbog otkrivanja malverzacije u KK "Panteri"

"Vlast se plaši promjena, jer će se otkriti malverzacije", rekao je na konferenciji za novinare odbornički kandidat SzDS i jedan od kažnjenih Željko Janković.

Prema njegovim riječima, iz lokalnog budžeta u Bijeljini za Boračku organizaciju izdvaja se 60.000 KM, a za "Pantere" 54.000 KM godišnje, od čega je 30.000 godišnje otuđivala uprava kluba koju čine funkcioneri SDS-a.

Nekadašnja reprezentativka u košarci i odbornički kandidat SzDS Milijana Mičić rekla je novinarima da košarkašice "Radnika", koje se takmiče u Premijer ligi, nemaju uslovnu salu za utakmice, te najavila da će se ova stranka zalagati za izgradnju gradske sportske dvorane.

"Prvu međunarodnu košarkašku utakmicu u Bijeljini odigrali smo prije 13 godina sa Turkinjama, u sali koja je prokišnjavala, a ta sala i danas prokišnjava na sramotu gradske vlasti", rekla je Mičićeva.

Odbornički kandidat SzDs Dragiša Vuletić najavio je da će, ukoliko uđu u vlast, odbornici ove stranke tražiti da gradska vlast subvencijama pomogne i tri privatna vrtića u Bijeljini umjesto što se finsnsira samo jedan državni vrtić koji je prepunjen i ne može da primi sve zainteresovane mališane.

Ova stranka na izborima u Bijeljini podržava kandidata SNSD-a za gradonačelnika Miroslava Milovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA