Počela gradnja glavne mjernoregulacione stanice Bijeljina

U Bijeljini je počela gradnja glavne mjernoregulacione stanice Bijeljina u okviru projekta gasifikacije.

Počela gradnja glavne mjernoregulacione stanice Bijeljina

Vršilac dužnosti gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da se paralelno radi na dobijanju građevinske dozvole za gradnju magistralnog voda od Šepka do Bijeljine u dužini od oko 23 kilometra.

"U mrežu i glavnu mjernu stanicu do sada je uloženo oko 10 miliona evra, a komplatan projekat koštaće 22 miliona evra, a sedam miliona evra biće potrebno uložiti u distributivnu mrežu", pojasnio je Mićić.

U novembru prošle godine, podsjeća Mićić, potpisan je ugovor o koncesiji na 30 godina za distribuciju gasa u gradu, kao i za dovod gasa od Šepka do Bijeljine.

Grad je obezbijedio trase za korištenje i građevinske dozvole, a biće obezbijeđena i ekspropriacija zemljišta. Prema riječima Mićića, sve će biti završeno za šest mjeseci.

Direktor preduzeća "Bijeljina gas" Jovo Vujanović objašnjava da će cijena priključka na gasovodnu mrežu biti 750 evra u šest rata.

"Na gasovod visokog pritiska, koji se gradi od Šepka do Bijeljine i dalje Brčkom i drugim gradovima u Republci Srpskoj, moći će se priključiti i snadbijevati gasom svi građani Srpske", rekao je Vujanović.

On je istako da je projekat završen i da bi radovi bili završeni do početka sezone grijanja, ali da nedostaju sve potrebne dozvole i dokumentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA