Stević: Petrović godinu dana bez kontakta sa privrednicima

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović već godinu dana nema kontakt sa privrednicima u gradu jer Privredni savjet toliko ne zasjeda i ovo savjetodavno tijelo gradonačelnika nema više ni predsjednika, potvrdio je Srni izvršni direktor Zanatsko-preduzetničkog udruženja "Preduzetnik" Milorad Stević.

Stević: Petrović godinu dana bez kontakta sa privrednicima
FOTO: Foto: Arhiva/Semberija info

"Privredni savjet grada nije se sastao od februara prošle godine, što je apsurdna situacija. Dosadašnji predsjednik Savjeta podnio je ostavku, kao i njegov prethodnik, a ni gradonačelnik nije sugerisao sazivanje sjednice", kaže Stević.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On navodi da se na posljednjoj sjednici razgovaralo o zabrani rada nedjeljom u trgovinama u Bijeljini i dogovoreno održavanje tematske sjednice na tu temu, ali do te sjednice još nije došlo.

Stević, koji kao gost prisustvuje sjednicama Privrednog savjeta, ističe da je bilo mnogo potreba da se razgovara o olakšicama i podsticajima za privrednike u Bijeljini u godini u kojoj se privreda nakon perioda zatvaranja u pandemiji korona suočila i sa globalnom krizom usljed dešavanja u Ukrajini. 

Od lokalnih problema koji se ne rješavaju on navodi i višemjesečno negodovanje vlasnika radnji u Ulici Stefana Dečanskog zbog rekonstrukcije koja bez objašnjenja iz Gradske uprave traje i mimo najavljenih rokova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Tradicija je da Privredni savjet razmatra budžete grada, što se ove godine nije dogodilo. Imali smo mogućnost da stavimo pisane primjedbe, ali živa riječ je nezamjenjiva. Više ljudi više i vidi i zna i ne bi trebalo da bude problema da se razgovara o svakoj temi od interesa za grad i građane", kaže Stević. 

On je izrazio nadu da će uskoro doći do deblokade rada Privrednog savjeta Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA