Pola miliona radnika u štrajku (VIDEO)

Do pola miliona učitelja, državnih službenika, mašinovođa i univerzitetskih predavača širom Ujedinjenog Kraljevstva napustilo je u srijedu radna mjesta zbog plata i uslova, i učestvovalo u štrajku.

Pola miliona radnika u štrajku (VIDEO)

Najveći koordinisani štrajk u Britaniji u više od decenije izazvao je široke poremećaje i nazvan je "Izlazak srijedom". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Smatralo se da će većina škola u Ujedinjenom Kraljevstvu biti zatvorena, kao i većina željezničkih usluga, a vojska je u pripravnosti da pomogne u graničnim provjerama.

S inflacijom većom od 10 odsto - najvišem nivou u četiri decenije - Ujedinjeno Kraljevstvo je posljednjih mjeseci doživjelo val štrajkova u različitim sektorima, uključujući zdravstvene i transportne radnike, zaposlenike skladišta Amazona i poštanske radnike Royal Mail-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Oni koji štrajkuju zahtjevaju povećanje plata iznad inflacije kako bi pokrili vrtoglave račune za hranu i energiju zbog kojih su, kako kažu, pod stresom, osjećaju se podcijenjenima i bore se da spoje kraj s krajem, prenosi "Daily Mail".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA